1 / 8
1 / 8
1 / 8
1 / 8
1 / 8
1 / 8
1 / 8
1 / 8

Els Encants de Sant Antoni recapten 6.000€

Els Encants de st. Antoni, es van traslladar enguany a la Biblioteca comunal a causa de la pluja que instants abans de començar la subhasta, queia a Escaldes-Engordany.

Aquest any, la subhasta constava de 16 lots consistents en bulls, bringueres, peus, careta, orelles de porc, pa de pessics, vi dolços i licors d'herbes, que amb les aportacions dels assistents es van subhastar per un total de 5.550 €; també es pot participar als Encants, comprant un tiquet per al sorteig de l'últim lot, a 5?€, una altra manera de col·laborar en la recaptació per a finalitats socials, en aquest cas, a Càritas Parroquial. El recompte final de la subhasta, mes les donacions de particulars, mes la recaptació de tiquets del sorteig, van fer que en aquesta edició s'arribes als 6.000?€, una xifra molt esperançadora.

En els seus orígens, d'aquesta tradició tenia lloc la primera quinzena de gener, quan el sagristà de la parròquia anava de porta en porta amb la capella de Sant Antoni recollint allò que cada casa li volia donar, en general, bringueres, bulls, etcètera. La subhasta, llavors, tenia lloc el dia de Sant Antoni, i els diners recollits es destinaven a la gent necessitada del poble. I al llarg dels anys, els Encants es van desplaçar al mes de febrer, però han conservat la mateixa essència.

L'acte no s'acaba amb la subhasta, i com cada any, l'Esbart Santa Anna ofereix als assistents una mostra dels balls típics de la parròquia i que formen part de la nostra tradició i cultura.