Reglament construcció voravies i camins

 Reglament del 30-3-2012 per a la construcció de voravies i camins

?

Vista la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns, capítol segon,secció primera, article 5.1,

Vist l’article 285 de les Normes urbanístiques i normativa complementària del Pla d’ordenació i Urbanisme Parroquial,

Atesa la necessitat d’actualitzar i refondre el Reglament per a la construcció de voravies de data 2 d’octubre de 1996, i adaptar-lo a les noves disposicions de la normativa urbanística del POUPEE; el Comú d’Escaldes-Engordany, en la sessió celebrada el dia 30 de març del 2012, acorda modificar i refondre el Reglament per a la construcció de les voravies, que queda redactat en els següents termes:

Reglament per a la construcció de voravies i camins

Article 1

Objecte

L’objecte del present reglament és articular les bases per a la construcció de les voravies i camins, especificant-ne els materials, la composició i les condicions.

Article 2

Àmbit d’aplicació

Aquest Reglament s’aplica a totes les construccions de nova planta, plans d’embelliment o reforma i, de forma general, a totes les actuacions derivades del desenvolupament del planejament a la parròquia d’Escaldes-Engordany

Article 3

Camins

Als efectes d’aquest Reglament tenen la consideració de caminstots els carrers de la zona de casc antic de la parròquia (clau 1a i 1b del POUPEE) i aquells que figuren a l’inventari Comunal que constarà en annex al Cadastre Comunal.

Consisteixen en un paviment de pedra natural continuo en tota la secció, sense diferenciació de nivells o materials entre voravia i calçada.

Article 4

Procediment per a la construcció i/o reparació. Capes.

a) Preparació del terreny:

El terreny ha d’estar sanejat de tot tipus de restes vegetals, anivellat i compactat de manera que doni un PROCTOR modificat del 95%. El seu perfil ha de ser paral·lel a la rasant del vial amb una tolerància màxima de 2cm.

La preparació de forma ha de tenir un gruix, com a mínim, de 50cm.

L’obra s’ha de fer per bandes successives humidificades per obtenir a cada capa un PROCTOR modificat del 98%. El perfil ha de ser paral·lel a la rasant del vial amb una tolerància màxima de 1cm.

b) Capa de suport de formigó:

S’ha de preparar amb formigó H200 amb un mínim de 300Kg de ciment per m3, i d’un gruix mínim de 15cm. El perfil ha de ser paral·lel a la rasant del vial amb una tolerància màxima de 1cm.

Dins d’aquesta capa i situats prop del límit del camí o carrer, es col·locaran tres tubs homologats de 65mm de diàmetre, per a la canalització de l’enllumenat públic i de l’enllumenat de Nadal, del tipus 'PVC corrugat flexible', d’acord amb el Reglament Electrotècnic de baixa tensió. Per sota es col·locarà un cable de coure nu de 35mm2.

c) Paviment:

Pedra natural per a ús com a paviment exterior, amb les següents característiques:

- Dimensions mínimes entre 20 i 30cm, i un gruix de 6cm.

- La cara superior no tindrà esquerdes, fissures ni costronaments. Ha de ser plana, llisa i uniforme.

- Les peces s’ajustaran i anivellaran correctament a les tapes i les reixes.

En el moment de la demanda d’autorització de l’obra, el Comú comprovarà i validarà el tipus de pedra per tal que s’adapti amb el conjunt o amb les voravies actuals.

S’adjunta detall en Annex 1.

Article 5

Voravies

Als efectes d’aquest reglament tenen la consideració de voravies la part de la via pública destinada exclusivament a la circulació de vianants.

El disseny i la composició de les voravies es determinen en dos tipus diferents:

Tipus 1: zona separada i a diferent nivell de la calçada mitjançant una vorada i acabada amb quitrà i bandes de granit. En aquest tipus hi estan inclosos la majoria de carrers de la parròquia, i en general, tots aquells carrers que no pertanyen als Tipus 2.

Tipus 2: zona de la calçada, quin disseny, acabats i materials quedarà determinat en els respectius projectes d’embelliment, reforma o rehabilitació, definits pel Comú.

Pertanyen al Tipus 2 els carrers següents, sense perjudici d’aquells que s’hi podran incorporar per decisió del Comú en execució de futurs projectes:

- Av. Carlemany - Av. del Pont de la Tosca

- Passatge Arnaldeta de Caboet

- C. de la Unió – C. del Valira

- Av. Fiter i Rossell, des de l’Av. del Pessebre fins al C. Josep Viladomat

- C. Josep Viladomat, des de l’Av. Fiter i Rossell fins al C. de la Constitució

- C. d’Engordany

- C. Mossèn Guillem Adellach – C. de l’Obac

- Carrers del Clot d’Emprivat

Article 6

Procediment per a la construcció i/o reparació. Capes.

Tipus 1

a) Preparació del terreny:

El terreny ha d’estar sanejat de tot tipus de restes vegetals, anivellat i compactat de manera que doni un PROCTOR modificat del 95%. El seu perfil ha de ser paral·lel a la rasant del vial amb una tolerància màxima de 2cm.

La preparació de forma ha de tenir un gruix, com a mínim, de 50cm.

b) Capa de base de graves:

Amb graves calcàries de les característiques següents:

- Granulometria: 0/31,5

- Equivalent a sorra igual o superior a 40

- Índex de plasticitat inferior a 6

L’obra s’ha de fer per bandes successives humidificades per obtenir a cada capa un PROCTOR modificat del 98%. El perfil ha de ser paral·lel a la rasant del vial amb una tolerància màxima de 1cm.

El gruix de la capa base de graves ha de ser, com a mínim, de 25cm.

c) Capa de suport de formigó:

S’ha de preparar amb formigó H200 amb un mínim de 300Kg de ciment per m3, i d’un gruix mínim de 15cm. El perfil ha de ser paral·lel a la rasant del vial amb una tolerància màxima de 1cm.

Dins d’aquesta capa i situats junt a la vorada, es col·locaran tres tubs homologats de 65mm de diàmetre per a la canalització de l’enllumenat públic i de l’enllumenat de Nadal, del tipus 'PVC corrugat flexible', d’acord amb el Reglament Electrotècnic de baixa tensió. Per sota es col·locarà un cable de coure nu de 35mm2.

d) Paviment:

Enquitranat en calent de 6cm de gruix i limitat per bandes de granit gris buixardat de 4cm de gruix, en la forma següent:

- Banda de 15cm d’amplada situada en el límit entre la voravia i la propietat privada, a tot el llarg.

- Bandes de 30cm d’amplada, perpendiculars a la vorada, cada 3m. En tot cas, el Comú fixarà el punt de situació d’aquestes bandes per a la correcta relació amb el conjunt o amb les voravies actuals.

La tolerància en les mides de les bandes de granit és d’1mm d’amplada i gruix.

La construcció dels guals per a vehicles o vianants es realitzarà amb els mateixos materials que les voravies i complint la Llei i el Reglament d’accessibilitat del Govern.

La vorada serà de granit gris de mides 15cm x 25cm i d’1m de llargada. El material ha de tenir les mateixes característiques de les bandes de granit. La tolerància en les mides és d’1mm d’amplada i gruix i de 3mm de llargada.

Es col·locarà una peça rigola de granit gris de 20cm x 10cm i d’1m de llargada. Les característiques del material seran les mateixes de les bandes de granit. Les toleràncies han de ser de 1mm d’amplada i gruix de 3mm de llargada.

El morter de col·locació de les bandes de granit ha de ser de ciment dosificat de 300Kg de ciment per m3 de sorra, de 2cm de gruix i resistència mitjana als 28 dies de 45Kg/cm2.

Per evitar l’estacionament de vehicles damunt la voravia, es podran col·locar piquets d’acer inoxidable del model homologat pel Comú, respectant una distància entre ells de 3m.

S’adjunta detall en l’Annex 1 i 2.

Tipus 2

El procediment de construcció i/o reparació i les diferents capes es defineixen en el projecte aprovat pel Comú en cada cas.

?

Article 7

Prohibicions

Per a la construcció de les voravies i camins queda prohibida la utilització de qualsevol material i/o procediment de construcció diferents dels establerts en el present Reglament.

Article 8

Cessió de la voravia al Comú

Pel que afecta a totes les voravies construïdes amb anterioritat a la publicació d’aquest Reglament, i amb el que estableix l’article 285 de les Normes Urbanístiques i normativa complementària del Pla d’ordenació i Urbanisme Parroquial, el Comú no acceptarà la donació de cap voravia que no s’ajusti al present Reglament per a la construcció de les voravies i camins.

?

Disposició derogatòria

Queden derogades totes les disposicions de rang igual o inferior que s’oposin al present Reglament per a la construcció de les voravies i camins.

Disposició transitòria única

Les obres actualment en construcció hauran de realitzar la voravia amb els materials i condicions que estableix aquest Reglament.

Disposició final

Aquest Reglament entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Cosa que es fa pública per a coneixement general.

Escaldes-Engordany, 30 de març del 2012.

annex1

annex2