Toni Mateos s'adjudica la primera semifinal del Concurs de monòlegs

 

L’humorista Toni Mateos es va adjudicar la primera semifinal del 2n Concurs Internacional de monòlegs en català, organitzat per Quelcom, el Servei de Política Lingüística i el Comú d’Escaldes-Engordany. La decisió del jurat, favorable al pas a la final de Mateos, participant provinent de Reus, va coincidir amb la del públic.

La sala d’actes del comú escaldenc va aplegar unes 50 persones per assistir a la primera de les semifinals, que va comptar també amb les actuacions d’Edgar Fernandez, Jordi Paretas i Marc Urpi. Aquest divendres, 30 de gener, a les 21.30 hores, a la mateixa sala d’actes del Comú, quatre humoristes més es disputaran l’accés a la final: Sandra Rivera, Josep Català, Jordi Troguet i Sergio Picón. L’entrada és lliure per a totes les sessions.

El 2n Concurs de monòlegs en català l'organitzen Quelcom, el Comú d’Escaldes-Engordany i el Servei de Política Lingüística del Govern, amb la col·laboració de Naturlàndia, Set d’Acció i l’hotel Sant Miquel. 

Tots els concursants disposaran d’una nit d’hotel per a dos persones amb l’esmorzar inclòs a l’hotel Sant Miquel d’Ordino. A més, els que quedin eliminats a la semifinal rebran 50 euros i dos entrades a Naturlàndia.

Les eliminatòries es decidiran per votació d’un jurat integrat per tres persones proposades per l’organització. El públic podrà votar els participants amb unes butlletes que es repartiran a cada sessió, i el seu vot es tindrà en compte en cas que hi hagi un empat en la decisió del jurat. Entre els seleccionats per participar en el concurs hi ha monologuistes d’Andorra i de diversos llocs de la geografia de parla catalana, com ara la Seu d’Urgell, Reus, Sitges, Barcelona, Tarragona, Sabadell, la Garriga i Sant Vicenç de Castellet. Les altres tres tandes de semifinals estan programades per als divendres 30 de gener, i 13 i 27 de febrer, a les 21.30 h, i la final se celebrarà el divendres 20 de març.

L’entrada és lliure per a totes les sessions.