Inici / Medi Ambient / La zona del Falgueró diposa d’un nou pipicà i properament d’un parc per praticar el bici trial

La zona del Falgueró diposa d’un nou pipicà i properament d’un parc per praticar el bici trial

 

La zona del Falgueró disposa des d’aquesta setmana d’un nou pipicà ubicat al carrer dels Pardals i annexe a l’aparcament del Falgueró, per tal de facilitar als propietaris de gossos la recollida dels excrements en una zona molt poblada com és l’avinguda Fiter i Rossell. Aquesta nova instal·lació se suma als tres ja existents a la parròquia d’Escaldes-Engordany - l'aparcament del Prat Gran i Til·lari i zona alta de Fiter i Rossell-. Aquest dimecres al matí, el conseller de Serveis i Manteniment, Josep Tudel, i el conseller de Medi Ambient, Didier Aleix, han donat a conèixer aquest nou espai. 

Aquest espai forma part de les diverses accions que porta a terme la corporació per tal d’evitar la presència d’excrements a la via pública com són els 41 punts d’expenedors de bosses repartits per tota la parròquia i que des del departament de Serveis es van omplint. Aquest any, la corporació ha adquirit 500.000 bosses per aquests expenendors amb un cost de 2.700 euros. En aquest sentit, també cal tenir en consideració que des del departament de Medi Ambient es porta a terme la neteja diària del pipicans i una desinfecció mensual.

Durant les darreres setmanes també s’han col·locat 41 cartells per totes les zones verdes i parcs infantils de la parròquia recordant la prohibició de l’entrada de gossos en aquests espais. Des del Comú d’Escaldes-Engordany es vol recordar a tots els propietaris d’animals de companyia l’obligatorietat «d’adoptar totes les mesures que es trobin al seu abast amb la finalitat d’evitar que l’animal embruti les vies i els espais públics, procedint a la retirada immediata de les seves matèries fecals», tal com disposa l’article 2.1 f) de l’Ordinació de tinença d’animals de companyia, de 22 de gener de 2009. En aquest sentit, cal incidir en el fet que l’incompliment d’aquesta obligació comporta una infracció amb la imposició d’una multa, que oscil·la entre els 60 i els 300 euros, segons la reiteració. De fet, a les proximitats del nou pipicà s’han instal·lat quatre lones on s’avisa d’aquestes sancions.

La corporació fa una nova crida per sensibilitzar els propietaris de gossos que incompleixen aquest deure i donar-los a conèixer la necessitat de tenir cura dels espais compartits perquè entre tots hem de fomentar aquest hàbit de convivència i civisme envers els drets de tothom.

 

 

 

Nou parc de bici trial

Sense moure’ns de la zona del Falgueró, durant les properes setmanes està previst que s’inauguri un nou parc de bici trial adreçats a tots els amants d’aques esport. De fet, els elements que integren el nou parc han estat ideats i instal·lats per praticants de bici trial i la voluntat de la corporació és que tant els clubs com els particulars en puguin fer ús. Des del Comú s’han instal·lat dos tòtems de senyalització perquè els usuaris estiguin assabentats de les normes d’ús. El parc de bici trial està situar just al costat d’una zona infantil i té una superfície de 2.300 metres quadrats.