Inici / Cultura / Cinc viatges pel món a través de la música

Cinc viatges pel món a través de la música

L’estiu és sinònim de música a Escaldes-Engordany, per aquest motiu el Comú presenta, en el marc del 33è Festival Internacional Colors de Música, la 4ª edició de Nits del Món.

Cinc concerts gratuïts venen a afegir-se, aquest juliol i agost, a l’Andorra Jazz Escaldes-Engordany, a la Setmana de Jazz al Carrer així com al Festival Músiques del Món que molt properament s’anunciaran al públic i d’altres novetats.

El tret de sortida el donarà la Nit del Món del proper dijous 6 de juliol dedicada a Lisboa, una de les ciutats més antigues i romàntiques d’Europa. De la veu de Cristina Madeira, entrarem a una de les més prestigioses cases de fado de la capital portuguesa, el “Club de Fado”. De la mà dels restauradors tastarem les pataniscas, alheiras de Mirandela i per postre pasteis de nata. I és que com bé sabeu, les Nits del Món són vetlldes de música i gastronomia per descobrir productes i begudes típiques de diferents indrets del món.

El 20 de juliol tindrà lloc la Nit del Silenci amb tres Dj’s i auriculars sense fils per a tots els assistents. Aquesta Nit, torna després de l’èxit de les dues edicions passades. Una nit en que Tres dj’s es desafiaran per fer-nos escoltar la música que estan punxant, a través de tres canals diferents, mentre la resta del públic es divertirà observant els espectadors ballar en silenci.

Durant la Nit del Món del dia 3 d’agost, el grup Koers ens aproparà a Kingston, capital de Jamaica; una ciutat moderna, sorollosa, que no dorm mai! La banda innova amb mescles del reggae jamaicà, reggae modern i reggae amb influències africanes. Aquella nit, l’especiada salsa Jerck i el tan cotitzat cafè Blue Mountain amenitzaran una vetllada dels sons i els sabors jamaicans més autèntics.

El 17 d’agost dedicarem la nit a la ciutat de Rio de Janeiro de la mà del “ Rio Samba Show”. Aquesta Nit del Món ens farà celebrar carnaval en ple estiu! A ritme de batucada i de capoeira, viatjarem a Brasil i ens endissarem als tradicionals botecos, bars oberts al carrer, on tothom es troba després de treballar per beure caipirinha i menjar salgadinho.

Aquest any a més, els espectadors no només podran ballar pel món sense moure’s de la plaça Coprínceps sinó que a més podran viatjar pel temps. La darrrera Nit del Món, programada pel dia 31 d’agost, ens enviarà als anys 50, una època de grans canvis a nivell mundial. The Big Jamboree clourà aquest cicle de música a ritme del pur rock and roll d’Elvis Presley. Per completar un ambient al més pur estil americà, aquesta nit la gastronomia girarà entorn del fast food; hot dogs i hambuegueses faran les delicies de tots els públics.

Totes les Nits del món tindran lloc a partir de les nou de la nit a la plaça Coprínceps, a partir de les 21h.

Podeu descarregar la programació aquí