1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17
1 / 17

Bon balanç artístic i de públic a l’Andorra Jazz Escaldes-Engordany

Després d’una dècada sense sonar, el Festival Andorra Jazz Escaldes-Engordany ha tancat una renovada edició amb un bon balanç tant pel que fa a la qualitat dels espectacles com a l’ambient viscut entre el públic. Més de 600 persones han assistit als concerts programats del 13 al 16 de juliol al Prat del Roure, convertint novament Escaldes-Engordany en l’escenari del millor jazz internacional.

 

Des del Comú es fa una valoració molt positiva del Festival i des d’avui ja s’estudia la possibilitat de donar continuitat al projecte. Tot i no exhaurir les entrades a la venda, l’organització destaca la bona acollida i l’entrega del públic: “El públic ha estat la part més important del Festival”, ha recalcat Massimo Di Stefano, director de la productora E-Sound, organitzadora del Festival. En el mateix sentit, des del Comú, es mostren satisfets després que els espectadors presents als diferents concerts “agraïssin àmpliament el fet de recuperar aquest prestigiós Festival”, segons ha assenyalat la directora del departament de cultura, Anna Garcia.

 

I és que l’Andorra Jazz Escaldes-Engordany, ha ofert novament una programació de primer nivell, amb propostes variades com Chano Domínguez, Paolo Fresu i Uri Caine, Michael League o la cantant, guitarrista i compositora nord-americana Madeleine Peyroux, que va clausurar el Festival amb un concert que va posar el públic del Prat del Roure dempeus.

El Festival ha hagut de lamentar l’absència del guitarrista i compositor americà de jazz-rock John Scofield que, per motius aliens a l’organització, va cancel· lar a última hora el concert. La banda no va poder arribar a temps al país degut al retard que va patir el seu vol. L’artista va lamentar en un comunicat no poder arribar a temps a l'actuació.

 

Des de l’any 1985, el Festival Internacional Andorra Jazz Escaldes-Engordany ha estat un dels màxims exponents culturals a Escaldes-Engordany. La parròquia va ser l’escenari de 20 edicions i d’incalculables concerts amb rellevants figures del món del jazz. Després d’una aturada de 13 anys, l’Andorra Jazz Escaldes-Engordany ha tornat i ho fa amb la voluntat de quedar-se i convertir-se novament en un Festival de referència i en un atractiu turístic pel país.

En aquest sentit, i si una nova edició es confirma, l’organització apostarà per promocionar del Festival més enllà del Principat.

 

Escaldes-Engordany, i en concret la Plaça Coprínceps, també ha vibrat aquests dies a ritme de jazz amb “la Setmana de Jazz al Carrer”, un cicle de concerts gratuïts a l’aire lliure que també s’emmarquen en el 33è Festival Internacional Colors de Música.

D’aquesta manera Escaldes-Engordany ha aconseguit un cop més obrir el Jazz a tota la població. La resposta del públic envers les actuacions ha estat molt bona, i s’ha viscut un gran ambient en tots els concerts.