Inici / Cultura / Una festa major plena de tradicions i música

Una festa major plena de tradicions i música

'Tempo', el nou espectacle de l'Esbart Santa Anna, ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida a la festa major d'Escaldes-Engordany. El festival, que enguany ret homenatge a la verema, ha omplert de públic el Prat del Roure. El president de l'esbart, José Martín, ha explicat que la representació forma part d'actes històrics i, així mateix, ha agraït al comú d'Escaldes-Engordany i a Rafa Martín, el director artístic de l'esbart, per "animar i crear l'espectacle". Martín ha assenyalat que amb aquest projecte "mantenen l'esperit de l'esbart".

D'altra banda el mateix dia, una gran trabucada anunciava pels carrers engalanats de la parròquia, l'inici de la Festa Major! 

El segon dia de la festa major d'Escaldes-Engordany ha permès als més petits gaudir de la música i el ball, gràcies a l'espectacle infantil 'Visca la festa amb Ai Carai!'. Més d'una cinquantena de famílies s'han aplegat a l'aparcament dels Veedors, per tal de participar en una de les activitats més concorregudes d'aquest diumenge. La festa ha continuat al vespre amb 'Espectacle de revista', a càrrec d'un mag i un humorista, entre altres.

El dilluns els infants s'han posat el banyador! I és que els jocs d'aigua han protagonitzat el tercer dia de festa major a la parròquia. Al vespre, l'escenari de l'aparcament dels Veedors acollia l'orquestra Cimarrón per a tots els públics. Dimarts, la jornada ha iniciat a primera hora del matí a la capella de de Sant Jaume d'Engordany, on ha tingut lloc la tradicional missa en honor al patró de la parròquia. 

Finalment, aquest dimecres al migdia ha tingut lloc un dels actes més tradicionals de la festa major d'Escaldes-Engordany, com és el ball de Santa Anna, a càrrec de l'Esbart Santa Anna i que ha comptat amb la participació de polítics i gent de la parròquia. Marín ha fet una valoració "molt positiva" de la festivitat d'enguany, ja que "hem tingut molta gent i hem permès que les firetes s'instal·lessin una mica abans".

La cònsol major ha estat l'encarregada d'obrir el darrer ball de l'Esbart Santa Anna aquest migdia, en una de les tradicions més arrelades a la parròquia. Prop d'un centenar de persones s'han aplegat a la plaça Santa Anna per gaudir d'aquesta festivitat, entre els quals hi havia diferents polítics i autoritats.

Per últim, a mitjanit ha tingut lloc el plat fort de la festa major d'enguany, el concert del grup català Txarango. Abans però, el tradicional castell de focs artificials ha marcat el punt i final a quatre dies de festa.