Inici / Cultura / Escaldes-Engordany acull l’art de “Monsieur Térez” al carrer.

Escaldes-Engordany acull l’art de “Monsieur Térez” al carrer.

L’artista francès Monsieur Térez, conegut per les seves obres acolorides i exposades en zones públiques, ha deixat empremta al seu pas pel país amb l’obra “Madame Anna”, exposada a al Prat del Roure, a la confluència del carrer dels Veedors amb el carrer dels Paraires.

Monsieur Térez, que ha participat a la Biennal Andorra Land Art amb l’obra “Mémoire d’un arbre” exposada al rec del Solà, té per costum deixar una obra efímera allà on viatja. En aquest sentit, l’artista ha escollit la parròquia d’Escaldes-Engordany per fer donació de l’obra “Madame Anna”, en honor a la patrona de la parròquia. L’obra, personifica el mur d’entrada de l’aparcament del Prat del Roure amb colors vius i uns ulls i una boca de poliestirè reciclat.

L’artista, que combina l’art amb l’espectacle, ha atret durant aquesta setmana l’atenció dels vianants de la parròquia. Vestit amb un uniforme rosa i una mascara d’ulls grossos, ha anat realitzant el seu treball a la vista de tothom. També els infants d’Esports d’Estiu de la parròquia s’han apropat a veure l’evolució del treball de l’artista en el marc d’una activitat.

Allà on va, Monsieur Térez deixa la seva empremta a través d’una obra efímera. Sobre el seu art al carrer, l’artista explica que: “Partir de l’existant est le principe de base de ces installations. Mon intervention consiste à introduire un élément plastique qui va modifier un objet préexistant du paysage. La sculpture ainsi réalisée n’est donc pas un nouvel élément dans l’espace, mais la transformation d’un composant de l’espace originel. J’ai nommé ces réalisations : des interférences plastiques.”