Inici / Cultura / Descobreix les activitats culturals i esportives pel curs 2017-2018

Descobreix les activitats culturals i esportives pel curs 2017-2018

 

Un any més, amb motiu de l’inici del nou curs escolar el Comú d’Escaldes-Engordany presenta les activitats esportives i culturals pel curs 2017-2018 adreçades a infants, joves i adults.

Les inscripcions per a les activitats culturals es podran fer durant el mes de setembre, en funció de l’activitat. En el cas de les escoles esportives, les inscripcions es podran fer a partir del 11 de setembre i el curs s’inicia el dia 18 de setembre. Les inscripcions culturals s’han de fer al Servei de Tràmits del Comú, i les esportives al departament d’Esports (Prat del Roure).

L’oferta cultural del departament de Cultura compta amb un gran ventall de tallers, cursos i activitats pensades per un ampli segment de la població i amb algunes novetats com per són per exemple, els tallers de reeducació postural dins el món de l’art que brinden als pintors, músics i altres artistes tècniques per a una correcta salut funcional.

Les activitats que es poden fer al llarg de tota la temporada són les arts plàstiques, balls de saló, coral, dansa en línia, dansa moderna, claqué i taller tèxtil i de vidre. Després de l’èxit de la primera edició, enguany es repeteix “La Clau: apunts d’art per adults”; una introducció a l’art pensada per a persones no expertes en la matèria en que es pretén compartir els aspectes fonamentals de l’art des de l’experiència.

Aquesta temporada també segueixen les xerrades d’art “Per amor a l’art”, un espai obert a tothom que ofereix la possibilitat d’escoltar diferents professionals parlant sobre l’art en un ambient distés. Pel que fa a les activitats culturals dirigides a un públic més joves, enguany es consoliden entre altres els Dissabtes de cuina amb quatre sessions al llarg de curs se sumen a una de les iniciatives que cada any compta amb més adeptes, com són els Dissabtes d'Art i d’Aigua que a partir del 23 de setembre tornen al Centre d'Art d'EscaldesEngordany en la seva dotzena edició.

Els Dissabtes d'Art ofereixen als infants la possibilitat de gaudir d'un oci cultural a partir d'un conjunt de propostes inspirades en la pedagogia activa i l'expressió plàstica. Aquest any, com a novetat neixen els Dissabtes de Secrets en els que els més joves s’introduiran en el món de la documentació i la investigació per descobrir el passat de la parròquia i del país, gràcies a l’arxiu històric i amb l’ajuda de l’arxiver.

L’escola de música és, sens dubte, un dels elements més importants d’aquesta oferta. S’imparteixen classes de llenguatge musical, piano i guitarra mitjançant el foment d’un aprenentatge basat en la participació, el dinamisme i l’experimentació. El llenguatge musical és el fonament per a l’aprenentatge musical, i es treballa de forma col·lectiva amb un mínim de cinc alumnes i un màxim de set alumnes per classe.

També s’ofereixen diferents activitats culturals durant les vacances escolars de Tots Sants i Carnaval. El CAEE, l’Escola de música, l’Escola de dansa, la Biblioteca, l’Arxiu i el Taller tèxtil i de vidre seran els espais on es duran a terme els tallers a partir del 25 de setembre.

L’oferta esportiva del departament d'Esports enceta una nova temporada apostant per les escoles esportives, que concentren bona part de la programació esportiva de la parròquia.

Els infants a partir de sis anys es poden inscriure a les escoles de tennis, escalada i skate del Comú d'EscaldesEngordany. Les escoles esportives són la pedra angular del departament d'Esports que concentra molts esforços en la promoció de l'esport de base per a tots els infants i joves del país. Al marge de les escoles, l'oferta esportiva del Comú es concentra en el pavelló del Prat Gran i al Prat del Roure on es pot realitzar futbol, futbol sala, bàsquet, volei, bàdminton, handbol, patinatge, arts marcials, petanca, skate, escacs i ciclisme gràcies a l’oferta dels diferents clubs de la parròquia que queda recollida al llibret d’activitats 2017-2018.

Escaldes-Engordany també posa a disposició dels ciutadans la pista de futbol 7, el rocòdrom o les pistes de tennis (Prat del Roure).

Aquest any, com a novetat, el llibret d’activitats també inclou un apartat dedicat als joves d’edats compreses entre els 12 i els 30 anys. El departament de Joventut compta amb un ventall d’activitats variades de lleure i oci així com un espai continu d’informació, formació i promoció. A banda de la programació cultural, lúdica i esportiva, l’Espai Jovent ofereix suport i assessorament als joves en els seus estudis, aficions i projectes professionals al llarg de l’any. També s’ofereixen diferents activitats durant les vacances escolars de Tots Sants, Nada, Carnaval i Pasqua. Les inscripcions es poden dur a terme a L’Espai Jovent, a la recepció del Prat del Roure o bé al servei de tràmits del Comú.

Descarrega't el llibret d'activitats esportives i culturals pel curs 2017/2018, clicant aquí.