Inici / Cultura / Xerrada Art pop d'Europa als Estats Units, al CAEE

Xerrada Art pop d'Europa als Estats Units, al CAEE

Des del CAEE us proposem la xerrada Art pop d'Europa als Estats Units, a càrrec de Josep Maria Ubach, gestor cultural i conservador, i d’Ermengol Puig, professor de teoria de l’art, el dimecres 13 de setembre a les 20.30 h.

Aquesta xerrada forma part de les activitats entorn a THIS IS POP ART, exposició d’art pop. L’art pop va ser un moviment artístic que va sacsejar l’art contemporani des de la dècada dels anys cinquanta del segle xx a Anglaterra i que va triomfar especialment als Estats Units. L’art pop va trencar amb l’expressionisme abstracte. Utilitzava imatges procedents de la publicitat i emprava la tècnica de la serigrafia per convertir estrelles del cinema i objectes quotidians en art.

Aquest corrent artístic va qüestionar el concepte tradicional de l’art: què és i què no és art? Una revolta basada en les idees dels dadaistes i surrealistes. L’art pop també va reflexionar, mitjançant l’ús de colors estridents, sobre la societat consumista i el capitalisme, a més es va apropiar de tècniques artístiques dels mitjans de comunicació massius com ara el còmic, la fotografia o el cartell publicitari; altres característiques de l’art pop van ser la bidimensionalitat, el dibuix nítid o l’ús del gran format.

This is POP ART! reuneix obres dels artistes més destacats de l’art pop americà: Keith Haring, Robert Indiana, Roy Lichtenstein, i Robert Rauschenberg a més de diverses obres d’Andy Warhol, artista polièdric, mànager musical, cineasta, hipocondríac, habitual de les nits a l’Studio 54 i creador de The Factory.

 

THIS IS POP ART es podrà visitar fins el 23 de setembre del 2017

Horaris:de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h.

Entrada gratuïta