Inici / Comunicació / Sessió de Consell de Comú

Sessió de Consell de Comú

Aprovació del Conveni de col·laboració per a la implantació de la bicicleta elèctrica. El Comú destinarà 25.700 euros anuals durant cinc anys per implantar aquest transport sostenible

El Comú d’Escaldes-Engordany donarà el vistiplau al Conveni de col·laboració entre el Govern i els comuns per a la concessió del servei de bicicleta elèctrica compartida. D’aquesta manera, la corporació escaldenca es compromet a participar en el desplegament d’aquest model de mobilitat sostenible. El conveni inclou el compromís del Comú d’incorporar en els pressupostos una despesa plurianual per cinc anys de 25.700 euros, compromís que es pot renovar per cinc anys més, amb acord previ. Aquest import s’ha efectuat tenint en consideració el nombre d’estacions de bicicletes elèctriques que corresponen a cada parròquia.

En el cas d’Escaldes-Engordany, els usuaris disposaran de cinc estacions situades a la plaça Santa Anna, a l’avinguda Fiter i Rossell, a l’avinguda del Fener, al carrer de la Unió i a la rotonda de la Dama de Gel.

 

Acord per la construcció del tanatori nacional i les sales de vetlla

El Comú d’Escaldes-Engordany i el Govern d’Andorra signaran un conveni que permetrà iniciar les obres de construcció del tanatori nacional i sales de vetlles en un espai molt proper a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on actualment s’hi troba un aparcament d’ambulàncies i altres vehicles a cel obert. La superfície de 500 metres quadrats permetrà construir un edifici que integrarà la funció de tanatori, que és competència de l’executiu, i de sales de vetlla, competència comunal, a més d’una plaça pública.

És el Govern l’encarregat de licitar i adjudicar el projecte, la tria del qual serà mitjançant un concurs d’idees obert als arquitectes. En quant als costos, el Govern n’assumirà l’execució dels fonaments de l’edifici, i de la planta soterrània, amb els elements instal·lacions necessàries, i el Comú farà front a les despeses de la planta baixa, la superior i la plaça pública.

 

Un sostre de llums cobrirà Vivand aquest Nadal

Vivand estrenarà una nova il·luminació amb l’objectiu que aquestes festes de Nadal l’avinguda Carlemany per a vianants i la part alta brillin com un dels eixos més singulars i importants del país. Per aquest motiu, a partir de l’1 de desembre fins mitjan de gener, les persones que passegin per Vivand ho faran sota d’un sostre de llum de més de 300 metres lineals amb 800 elements decoratius, 400 dinàmics i 400 d’estàtics. L’enllumenat de Nadal cobrirà tots els trams de l’avinguda Carlemany fins a la part alta, on a la plaça Santa Anna es col·locaran les figures de Disney.

En concret, el projecte inclou un element d’entrada a l’avinguda pel carrer de la Unió, un sostre de llum des del carrer de la Unió fins al carrer Constitució, un arbre de 12 metres a la plaça Coprínceps i una estructura de 7 metres amb bombetes led de grans dimensions en el tram de l’avinguda Carlemany adjacent a la plaça. A la part alta de Carlemany, en el tram comprès entre l’avinguda de les Escoles fins a l’aparcament del Casino també s’instal·larà un sostre de llum amb motiu de Disney i, per acabar, la plaça Santa Anna s’ha concebut com un espai familiar amb les figures de Disney.

La proposta inclou el lloguer, muntatge i desmuntatge i instal·lació de l’enllumenat i elements de decoració per un període de tres anys i amb un cost anual de 294.963 euros. Val a dir que tot el material té certificacions corresponents i s’ha establert un protocol amb el Cos de Bombers d’Andorra, en el cas que es produeixi alguna incidència.

En quant a la resta de la parròquia, s’intal·laran motiu nadalencs tal com s’ha fet en els darrers anys.

 

Reforma integral de les piscines per millorar-ne l’eficiència energètica i la qualitat dels serveis, començaran 16 d’octubre i duraran 18 mesos i tindràn un cost d’1.749.677 euros.

El Comú d’Escaldes-Engordany aprovarà, durant la sessió de Consell de Comú, l’adjudicació de la reforma de les instal·lacions de les piscines i el gimnàs comunal. Les obres, que tindran un cost d’1.749.677 euros, està previst que comencin el proper 16 d’octubre i durin 18 mesos.

Després d’anys de funcionament, la instal·lació de la parròquia amb més usuaris (60.000 entrades l’any) s’enfronta a una reforma integral amb l’objectiu d’augmentar l’eficiència energètica reduint-ne els consums, millorant la oferta i la qualitat del servei. Sota aquestes premisses, les instal·lacions patiran una intervenció integral amb la col·locació d’un nou sostre d’aïllament tèrmic, la renovació de tota la il·luminació mitjançant leds, que permetrà un estalvi del 75 per cent, la instal·lació d’una caldera nova i tecnològicament més avançada que proporcionarà una disminució del 25 per cent en el consum de gasoil. També es durà a terme una millora en l’ús de l’aigua termal o la climatització de tot el centre, entre d’altres.

En quant a la distribució de les instal·lacions, un dels factors que s’han tingut en compte és el perfil dels usuaris, perquè prop del 70 per cent són escolars que fan ús de les piscines. Per tant, la reforma no només contribueix en la vessant esportiva, sinó també en la social i educativa. Una de les novetats més significatives serà la creació de dos vestidors exclusius per a nens i nenes i un vestidor mixt, pensat per als infants que venen acompanyats per un familiar que no és el mateix que els ve a recollir i per als usuaris i monitors de l’Escola Especialitzada de Meritxell. A la vegada, els vestidors d’homes i dones s’amplien gràcies a l’eliminació dels jacuzzis que seran substituïts per dutxes escoceses.

Sense deixar de banda la distribució dels espais, els usuaris de les piscines i gimnàs comunal es trobaran amb més novetats com l’ampliació del gimnàs que s’equiparà amb màquines multifuncionals, ordenant millor l’espai. També s’ha previst una nova sala per ampliar les classes de fitness o donar resposta a un possible augment de la demanda.

Altres aspectes que contribuiran a la millora del funcionament serà la monitorització del totes les instal·lacions que permetrà saber en tot moment quants usuaris es troben a les instal·lacions. De la mateixa manera, només hi haurà un sol accés per socis i no socis proporcionant un major control.

Alternatives per als usuaris

Respecte a l’afectació dels usuaris, aquesta setmana també s’han iniciat les classes d’aquagym a Caldea, on també s’està habilitant una sala per poder fer les classes d’spinning. També s'ha sol·licitat al Lycée Compte de Foix la seva col·laboració per acollir temporalment el club de natació d’Escaldes-Engordany. D’altra banda, el ministeri d’Educació s’ha fet càrrec d’oferir el servei de piscina a totes les escoles de la parròquia.

Ampliar l’oferta d’abonaments

Aprofitant les obres de les piscines i gimnàs comunal, des del departament d’Esports també s’està treballant per ampliar l’oferta d’abonaments, tenint en compte l’experiència dels darrers anys. D’aquesta manera, s’oferirà una abonament aquàtic que donarà només accés a la piscina, en tant, que molts usuaris agafaven l’abonament complert i només utilitzaven la piscina. També es podrà optar per un abonament reduït, pensat especialment per atraure persones en horaris de poca afluència i que donarà accés a totes les instal·lacions.