1 / 5
1 / 5
1 / 5
1 / 5
1 / 5

Signatura del conveni per la construcció del tanatori nacional i les sales de vetlla

Aquest migdia el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, han signat el conveni per la construcció del tanatori nacional i sales de vetlles. L’equipament s’ubicarà a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on actualment s’hi troba un aparcament d’ambulàncies i altres vehicles a cel obert. La superfície de 500 metres quadrats permetrà construir un edifici que integrarà la funció de tanatori, que és competència de l’executiu, i de sales de vetlla, competència comunal, a més d’una plaça pública.

És el Govern l’encarregat de licitar i adjudicar el projecte, la tria del qual serà mitjançant un concurs d’idees obert als arquitectes. En quant als costos, el Govern n’assumirà l’execució dels fonaments de l’edifici, i de la planta soterrània, amb els elements instal·lacions necessàries, i el Comú farà front a les despeses de la planta baixa, la superior i la plaça pública.

Tant el ministre com la cònsol major han expressat la seva satisfacció per poder donar resposta a una inquietud compartida per a molts ciutadans i també per les institucions.