1 / 4
1 / 4
1 / 4
1 / 4

Avui segon capítol de la sèrie documental "Cròniques de la parròquia"

Aquest dijous s’ha estrenat per Andorra Televisió el primer capítol de la sèrie documental Cròniques de la parròquia que també es pot a través de la web www.e-e40.com

Cròniques d’Escaldes-Engordany és una sèrie documental de 13 capítols que recorda, descobreix i reflexiona sobre les tradicions, les festes, les activitats populars, els espais i les entitats que més han contribuït a definir la societat escaldenca i el caràcter de la seva gent, en els seus 40 anys d’història. Cada capítol es dedica a un tema, i diferents protagonistes, tots ells veïns d’Escaldes-Engordany, ens expliquen els seus records i ens donen les seves opinions sobre la vida a la parròquia.

Les fotografies que els mateixos protagonistes han portat i les imatges que s'han pogut recuperar a l’Arxiu històric d’Escaldes-Engordany i a l’Arxiu Nacional d’Andorra ens traslladen a èpoques passades, quan es vivia amb menys tecnologia i moltes menys comoditats, però amb uns valors i un respecte a les persones, a la tradició i a la natura.

L’objectiu d’aquesta sèrie, que produeix el Comú d’Escaldes-Engordany, és escoltar a totes aquestes persones i contribuir a conservar la sabiessa popular de la gent de la parròquia.

Les entrevistes s'han enregistrat a l’Arxiu històric d’Escaldes-Engordany i en alguns domicilis particulars, del mes de novembre de 2017 al maig de 2018, amb els equips de producció d’Mc+I. El resultat són els 13 capítols de 25 minuts cada un, amb les entrevistes a 39 persones que han viscut els 40 anys d’història de la parròquia.

Aques dijous 21 de juny es podrà veure un capítol dedicat a Escaldes-Engordany i l'aigua termal. 

Els primers assentaments medievals a la zona d’Escaldes es van fer al voltant de les fonts l’aigua termal que sorgeix del subsol, i que fins els nostres dies han proporcionat el termalisme de la parròquia.