1 / 6
1 / 6
1 / 6
1 / 6
1 / 6
1 / 6

Escaldes-Engordany elimina l’ús de productes químics a les zones verdes

El departament de Medi Ambient del Comú d’Escaldes-Engordany ha eliminat l’ús de productes químics de totes les zones verdes i jardineres de la parròquia. Aquest és el segon any que s’està portant a terme aquesta iniciativa amb l’objectiu d’avançar cap a una parròquia més respectuosa amb el medi ambient i, sobretot, amb les persones.

Tradicionalment al món de la jardineria es fan servir productes químics per a mantenir les zones verdes i plantes en bones condicions. Són més eficaços i actuen més ràpidament que els productes naturals però, a la vegada, són residuals i contaminen l’aigua, l’aire i la terra, arribant a ser perjudicials pels humans i per a tots els organismes vius.

Quins productes són perjudicials?

• Insecticides: es fan servir per a eliminar les plagues nocives.

• Adobs químics: es fan servir per a fertilitzar la terra.

• Herbicides: es fan servir per a eliminar plantes no desitjades.

• Fungicides: es fan servir per a curar malalties de les plantes.

Per evitar la utilització d’aquests productes químics, el Comú d’Escaldes-Engordany fa servir plantes més adaptades al lloc i productes naturals com plantes repel·lents d’insectes, sabons i olis naturals, fems animals, triturats vegetals,... Aquestes mesures no tenen un resultat immediat com els productes químics, però són més efectives a mig i llarg termini, afavorint la vida orgànica del subsòl i creant un equilibri natural del medi. Sempre pensant en el benefici de la vostra salut i la del medi ambient.