1 / 3
1 / 3
1 / 3

6.341 persones visiten l’exposició “La Bíblia i Chagall”

Fins a 6.341 persones han visitat l’exposició “La Bíblia i Chagall” que ha exposat el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) aquests darrers tres mesos i mig. Una mostra amb més de cent gravats de Marc Chagall (Vitebsk, 1887 –Sant Pau de Vença, 1985) per il·lustrar la Bíblia, un treball en el qual va invertir més de 25 anys i que va fer per encàrrec del marxant i editor francès Ambroise Vollard. D’aquesta manera, “La Bíblia i Chagall” es converteix en la cinquena exposició més visitada de la història del CAEE per darrere de les mostres d’Star Wars, “This is pop art”, “Dalí. La divina comèdia” i “Egipte: el pas a l’eternitat”.

Des del CAEE s’atribueix la bona afluència de l’exposició, programada del 22 de juny al 29 de setembre, a la qualitat de la mateixa amb 103 gravats “únics” d’un dels pintors clau de la primera meitat del segle XX. Un dels serveis que ha tingut més bona acollida han estat les visites guiades, gratuïtes i en diversos idiomes que s’ofereixen des del CAEE, així com les activitats per a infants i joves que s’han realitzat, que permeten al públic més jove conèixer el Centre d’Art. Un altre dels aspectes que els visitants de la mostra han valorat àmpliament ha estat la música que acompanyava “La Bíblia i Chagall”, una selecció que combinava temes de compositors russos amb cants tradicionals Yiddish. Finalment, cal destacar que el discurs que s’ha creat a partir del gravat i que s’ha transmès als usuaris, un discurs basat en el missatge bíblic, la vida i la trajectòria artística de Chagall.

El mes amb més afluència de visitants ha estat l’agost amb 1.996 persones, el segueix el juliol amb 1.964 amb visites, el setembre amb 1.930 i, finalment, el juny amb 451 visites (obertura el 22 de juny).

Des del Centre d’Art ja s’està treballant en la propera exposició dels alumnes del Taller tèxtil i de vidre que s’inaugurarà el dijous 11 d’octubre, en el marc de les Jornades tèxtils que se celebraran a la parròquia els dies 19, 20 i 21 d’octubre i que arriben a la dotzena edició.