1 / 5
1 / 5
1 / 5
1 / 5
1 / 5

L’exposició “Dues viles i un territori” es prellonga fins al 18 de febrer

Una exposició fotogràfica sobre la història, l’economia i el paisatge de la parròquia d’Escaldes-Engordany El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) presenta l’exposició “Escaldes i Engordany: dues viles i un territori”, una exposició fotogràfica sobre la història, l’economia i el paisatge de la parròquia que es pot vistar fins al 18 de febrer del 2017. La mostra, que ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional d’Andorra i l’Arxiu Històric del Comú d’Escaldes-Engordany, està formada per noranta imatges des de principis del segle XX fins als anys 70 d’Escaldes i Engordany, un conjunt de fotografies que són fonts d’informació d’una època passada, que incentiven la reflexió, alhora que desperten emocions i records plens de melangia per una Andorra que només existeix en la nostra memòria col·lectiva.

L’exposició és una oportunitat per aproximar-nos al passat, conèixer els protagonistes anònims de la història del país i emocionar-nos amb la màgia fugissera d’un instant congelat, de la memòria conservada en una fotografia. Des del CAEE es proposa un relat fotogràfic amb dos protagonistes: Engordany, situada al solà, i vinculada a les activitats agropecuàries, i Escaldes, a l’obaga i amb una història determinada per l’existència d’aigües termals, un dels recursos més significatius de la parròquia d’Escaldes-Engordany. La mostra recorda, en blanc i negre i amb les imatges fetes per diversos pioners de la fotografia, els paisatges naturals i urbans de la parròquia des del principi del segle XX; el caràcter eminentment rural d’Engordany, del qual encara en conserva algun testimoni, i els carrers i les tradicions d’una població que va viure les transformacions d’un país, i com es va omplir d’hotels, comerços i turistes.

Fotografies també a l’exterior Als principals carrers de la part alta de la parròquia també es podrà gaudir d’aquesta exposició, gràcies a les 5 fotografies de Josep Alsina col·locades en suports exteriors que podran observar els vianants. Al CAEE també s’hi podrà veure la pel·lícula Territoris de la memòria, editada per l’Arxiu Nacional amb Premsa Andorrana, SA, el 2005. I és que la mostra també esdevé un homenatge a Josep Alsina i una magnífica ocasió també per celebrar la declaració del fons Josep Alsina Martí com a bé moble d’interès cultural, el 5 d’octubre del 2016.

“Josep Alsina és una d’aquelles estranyes realitats en les quals l’obra i el personatge assoleixen un perfecta osmosi. Ni la seva obra és superior al seu creador, ni aquest, és inferior a la seva fotografia. Són tant importants l’un com l’altra. Rara avis” Manllevem les precioses paraules expressades per Antoni Morell en forma d’epíleg del catàleg Passeig per la memòria (1988), per convidar-vos a descobrir i redescobrir l’Escaldes-Engordany que va conèixer, gaudir i viure Josep Alsina Martí (Sabadell, 1911-Escaldes-Engordany, 2004).

 

Activitats per a infants Visita taller per a escoles, esplais ( adaptades a infants a partir de 6 anys, reserves prèvies al tel. 802 255).

Entrada gratuïta

CENTRE D’ART D’ESCALDES-ENGORDANY

Av. Carlemany, 30

Escaldes-Engordany, Andorra

Tel.: +376 802 255