28 de desembre de 2011 (juraments càrrecs electes)

L’any dos mil onze, dimecres, dia 28 de desembre, a casa comuna d’Escaldes-Engordany es reuneix el Consell de Comú en la sessió tradicional dels Sants Innocents, sota el següent Ordre del dia:

Punt únic: Presa de Jurament o Promesa dels elegits al càrrec de conseller/a de Comú de la parròquia d’Escaldes-Engordany.

Sota la presidència de l’Hble. Sra. Montserrat Capdevila Pallarés, Cònsol Major, i de l’Hble. Sra. Meritxell Sangrà Cardona, Cònsol Menor, assisteixen tots els membres de la corporació, excepció feta de l’Hble. Sr. Jordi Tudó, que ha excusat la seva absència. Assisteixen també els nous membres elegits pels càrrecs de consellers de Comú.

Essent les dotze hores del migdia, i amb l’assistència del quòrum necessari, la Sra. Cònsol Major declara oberta la sessió i informa als consellers presents sobre el desenvolupament de la sessió d’avui. Tot seguit procedeix a la presa de jurament o promesa del càrrec pronunciant la fórmula següent:

Vos, que heu estat elegit/da pel càrrec de Conseller/a de Comú de la parròquia d’Escaldes-Engordany, jureu o prometeu acatar la Constitució del Principat d’Andorra ?
Tots els nous Consellers elegits, alçant la mà dreta davant del Sant Crist i la Constitució del Principat d’Andorra, al seu torn, han prestat jurament o han promès el càrrec en l’ordre següent:

1. Trinitat Marin Gonzalez
2. Marc Calvet Sala
3. Nuria Barquin Fierro
4. Josep Ramon Tudel Cuberes
5. Maria Magdalena Sinfreu Vergara
6. Nuria Gomez Compte
7. Eduard Molné Gasia
8. Salomó Benchluch Ayach
9. Joaquim Tomàs Baldrich
10. Nuria Pons Tomas
11. Cecilia Vendrell Serra
12. Aleix Mañosas Rodríguez

Acte seguit i a porta tancada, s’han reunit els nous Consellers de Comú per tal de procedir a l’elecció, d’entre ells, dels càrrecs de Cònsol Major, Cònsol Menor, Conseller Major, Conseller Menor i Capità de Deseners.

En primer lloc, el Sr. Secretari General dóna lectura de l’article 73 de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum, i a l’article 4t del Reglament de funcionament dels comuns, articles que regulen la constitució del Comú. Tot seguit demana, iniciant el torn per la candidatura que ha obtingut major nombre de vots, si desitgen proposar alguna candidatura per cobrir els referits càrrecs:

En nom de la candidatura 'Demòcrates per Andorra', intervé la Sra. Nuria Barquin Fierro formulant al Ple la proposta següent:

Pel càrrec de Cònsol Major: Sra. Trinitat Marin Gonzalez
Pel càrrec de Cònsol Menor: Sr. Marc Calvet Sala
Pel càrrec de Consellera Major: Sra. Nuria Barquin Fierro
Pel càrrec de Conseller Menor: Sr. Josep Ramon Tudel Cuberes
Pel càrrec de Capità de Deseners: Sr. Eduard Molné Gasia

Acte seguit el Sr. Secretari General demana als consellers elegits per la Candidatura 'Partit Socialdemòcrata + Independents' si desitgen proposar alguna candidatura:

Intervé la Sra. Cecilia Vendrell Serra, en nom del seu grup, manifestant que no presenta cap candidatura per a proveir els referits càrrecs i que el vot del seu grup és contrari a la candidatura presentada.

No havent-hi cap altra proposta, queda aprovada, per majoria, la candidatura presentada per la Sra. Nuria Barquin Fierro, en representació del grup 'Demòcrates per Andorra'.

A continuació, es clou la sessió tancada corresponent a l’elecció dels càrrecs, i novament en sessió pública, presten jurament o prometen el càrrec davant del Sant Crist i la Constitució, els consellers elegits pels càrrecs de Cònsol Major, Cònsol Menor, Conseller Major, Conseller Menor i Capità de Deseners.
Acabat l’acte de jurament o promesa dels càrrecs, la Sra. Cònsol Major s’adreça als assistents a l’acte amb les següents paraules:

Abans de donar per tancada la sessió vull manifestar que estem a dos dies de finalitzar el mandat i, per tant, la nostra tasca al capdavant del Comú d’Escaldes-Engordany arriba ja al seu final per passar el relleu al nou equip, al qual aprofito per desitjar-li el millor encert i encoratjar-lo a treballar com mai per la parròquia i per als seus ciutadans. No serà una feina fàcil, el context econòmic actual ens obliga a fer grans esforços, a ser molt curosos en la presa de decisions i, sobretot, ens obliga a estar al costat dels qui més ho necessiten.

També vull agrair la feina feta pels consellers que deixen el càrrec el proper dia 31 de desembre i desitjar un bon I pròsper any 2012 a tots els presents.

I esgotat l’ordre del dia de la reunió, la Sra. Cònsol Major aixeca la sessió. És la una del migdia.