Inici / Gent Gran / Horts del Sucarana

Horts del Sucarana

Horts del Sucarana

El projecte dels Horts de Sucarana, que impulsa el Comú d'Escaldes-Engordany i la Fundació Julià Reig, amb l'amable cessió de terreny per part de la família Espot, està adreçat a la gent gran que resideix a la parròquia, amb l'objectiu de promoure una millor qualitat de vida per mitjà d'una activitat a l'aire lliure i en contacte amb la natura, afavorint la comunicació i la relació entre hortolans.
El Comú d'Escaldes-Engordany i la Fundació Julià Reig creuen en la dimensió alhora humana, cívica i ecològica d'aquesta iniciativa, per la qual cosa promouen aquest projecte social i innovador, que ja és una realitat a d'altres llocs d'Europa, com són Holanda i Catalunya.

El 2009 s'ha arribat a la setena temporada dels Horts i Gent Gran impulsat per la Fundació Julià Reig i que compta amb la col·laboració del Comú d'Escaldes-Engordany i Casa Sucarana. El projecte dels horts socials neix a iniciativa de la Fundació Julià Reig l’any 2001 i té com a objectius impulsar un servei innovador per millorar la qualitat de vida de les persones majors de 65 anys a partir d’una activitat realitzada en un entorn natural.

La primera parròquia que va acollir aquest projecte va ser a Sant Julià de Lòria, i posteriorment, al 2003, Escaldes-Engordany es va adherir a la iniciativa.
A l’inici del projecte, Escaldes-Engordany comptava 12 parcel·les, xifra que va augmentar durant la temporada 2006 amb 13 parcel·les. Davant la bona acollida que va rebre la iniciativa, el 2007 ja es disposava de 15 horts i durant aquesta temporada s’ha arribat a les 19 parcel·les, una de les quals es destina a l'hospital de Nostra Senyora de Meritxell.

Des del departament s’envia una carta amb el full d’inscripció que han d’omplir i tornar al departament, un cop es tanca la data d’inscripcions, el Comú fa un sorteig i es procedeix a la cessió d’ús de les parcel·les.
 

OBJECTIUS

El projecte dels Horts de Sucarana, que impulsa el Comú d'Escaldes-Engordany i la Fundació Julià Reig, amb l'amable cessió de terreny per part de la família Espot, està adreçat a la gent gran que resideix a la parròquia, amb l'objectiu de promoure una millor qualitat de vida per mitjà d'una activitat a l'aire lliure i en contacte amb la natura, afavorint la comunicació i la relació entre hortalans.
El Comú d'Escaldes-Engordany i la Fundació Julià Reig creuen en la dimensió alhora humana, cívica i ecològica d'aquesta iniciativa, per la qual cosa promouen aquest projecte social i innovador, que ja és una realitat a d'altres llocs d'Europa, com són Holanda i Catalunya.

QUÈ SÓN ELS HORTS
La parcel·la d'una extensió de 530 m2 està dividida en 19 horts per el conreu d'hortalisses.
Una de les parcel·les està dedicada a l'UCA (Unitat de Conductes Addictives) de l'Hospital de Nostra Sra. deMeritxell.

QUI POT CONREAR
Tota persona, home o dona, major de 65 anys, resident a Escaldes-Engordany, que estigui capacitada pel conreu d'un hort i que no tingui cap treball retribuït. 
Una hora al dia, els hortalans poden rebre orientació sobre el conreu de part d'un monitor.

AVANTATGES QUE COMPORTA PER LA SALUT
Cuidar un hort requereix fer exercici físic. És una activitat a l'aire lliure que permet respirar oxígen pur. És una ocupació útil que permetnodrir-se de llegums i verdures de primera qualitat.

EQUIPAMENT I ORGANITZACIÓ
Els horts se cediran pel període d'un any renovable. ElComú d'Escaldes-Engordany i la Fundació julià Reig aportaran les eines de conreu bàsiques i l'equipament necessari. 
La Junta d'hortalans vetllarà pel bon funcionament de les activitats.
Els Horts es cediran mitjançant sorteig. 
La sol·licitud es podrà fer de principis fins al 19 de març.
 
Com contactar-nos:

Llar de Jubilats, al C/ Prat Gran s/n, Ed. Prat Gran 1r pis
Telèfon: 807 005.