Inici / Turisme / La roda s'acomiada de la parròquia el proper 17 de febrer

La roda s'acomiada de la parròquia el proper 17 de febrer

La roda itinerant més gran d’Europa s’acomiadarà d’Escaldes-Engordany el proper 17 de febrer, després d'haver estat emplaçada durant mig any a la parròquia. L'empresa propietària ha fet una balanç molt positiu de la seva estada a Andorra, de fet, el responsable de Mederyt , Santi Sardà, ha assegurat que 's'està negociant la possibilitat d'instal·lar una roda fixa al mateix emplaçament'.

Per la seva banda, la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, ha mostrat el seu entusiasme perquè pugui ser així 'ja que aquesta roda ha estat un referent inclús a fora del país'.

Els responsables de l'empresa Mederyt, propietària de la nòria, ja han mantingut converses amb les diferents institucions del país, per arribar a un acord i poder instal·lar una màquina com aquesta però fixa, durant un període de 4 o 5 anys. Sardà ha explicat que el preu del lloguer dels terrenys, que fins ara pagava el Comú d'Escaldes, 'és caríssim i estem intentant arribar a un acord'. Les característiques de la roda fixa serien les mateixes que les de l'actual i podria estar instal·lada, segons els propietaris, en un any. Sardà ha explicat que s'estan analitzant diversos emplaçaments 'però aquest és el millor i esperem poder aconseguir-ho'.

En cas de no instal·lar-se una màquina fixa, l'empresari s'ha compromès a portar de nou la itinerant, 'depenent de l'agenda però intentant que ens agafi el mes d'agost i les vacances de Nadal, perquè son les més rendibles'. Si finalment s'instal·la la roda permanent, Sardà ha explicat 'que s'estudiaria la possibilitat d'arribar a acords amb els comerços i hostalers per poder oferir algun tipus de paquets que facin més atractives les instal·lacions, fins ara no ho hem fet perquè no ho consideràvem factible'.

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha manifestat que 'la roda ha estat un reclam durant tots aquests mesos i ens fa molta pena que marxi, ens agradaria molt que n'hi hagués una de fixa i confiem que s'arribarà a un acord'.

 

Santi Sardà i els cònsols d'Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, durant la roda de premsa.