Inici / Comunicació / Els comuns estudien incloure el cotxe elèctric en la prova pilot de les bicicletes

Els comuns estudien incloure el cotxe elèctric en la prova pilot de les bicicletes

Després de l'èxit de la primera prova pilot amb les bicicletes elèctriques a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, els comuns, el Govern i FEDA estan estudiant la possibilitat de signar un conveni per ampliar aquest projecte a tot el país, i a més, donar impuls al vehicle elèctric. Així ho han decidit en la reunió de cònsols del mes de març que ha tingut lloc aquest dimarts al Comú d'Escaldes- Engordany. El cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, ha explicat que el sistema de transport es faria a través de l'empresa privada, el Govern s'encarregaria de la part jurídica i els comuns proposarien els punts i les parades.

Entre els punts de l'ordre del dia de la reunió de cònsols del mes de març, cal destacar la signatura del conveni de col·laboració per a l'execució de les penes o les mesures de treballs o serveis en benefici de la comunitat, i de la mesura de llibertat vigilada amb assistència educativa imposades pels òrgans judicials. Aquests convenis s'han signat amb el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, qui ha agraït la implicació dels comuns. La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha explicat que el conveni inclou que els menors també puguin fer aquest tipus de treballs, i a més, estiguin acompanyats per tècnics i professionals amb la formació pertinent per tractar amb aquestes persones.

Quant a la Llei de Bases d'Ordenament Tributari, els comuns han acordat la contractació d'assessorament extern per determinar el procediment que s'hauria de seguir per fer l'agència tributaria única. Marín ha explicat que s'ha demanat la col·laboració del Govern "que ja té experiència en aquesta matèria".

Durant aquesta reunió de cònsols s'han tractat també temes com el dipòsit de dependències comunals per a vehicles embargats, la modificació de la Llei del Codi Administratiu, el conveni de redacció d'Info Turisme, el reglament de la Llei de Modificació Qualificada d'Immigració o la presentació de la Colla Castellera d'Andorra de la mà del seu president, Juli Peña.