Inici / Turisme / Vivand, acull la sorpresa del Sax Fest

Vivand, acull la sorpresa del Sax Fest

El Comú d’Escaldes-Engordany col·labora amb el festival Sax Fest, que enguany arriba a la tercera edició. D’aquesta manera, Vivand, l’avinguda Carlemany per a vianants, acollirà el dissabte 4 d’abril una sorpresa especial amb la Bandarra Street Orkestra de les 17 a les 20.30h.

La proposta de l'Associació de saxofonistes d'Andorra i el quartet d'Efrem Roca, Sax 3+1 -que compta amb el patrocini principalment de Crèdit Andorrà, Andorra Turisme, Selmer i Mafer Música, a banda de molts altres- vol aconseguir superar la xifra de 1.200 o 1.300 persones visitants de l'any passat i ja compta amb 50 inscrits al concurs del festival, amb orígens tan llunyans com la Xina, el Japó, Corea, o Ucraïna, a banda d'Itàlia o França.

A part d'això el programa proposarà diferents classes magistrals -la més important de les quals serà un any més la de Vincent David-, tallers -de fotografia, de quiropràctica, de conceptes tècnics de l'instrument i d'altres musicals-, concerts -com el de la banda de Llibert Fortuny, el de Quatuor Morphing o el de l'Ensemble de Saxophones de Versailles-, espectacles infantils i accions al carrer, com la que se celebrarà la tarda del 4 d'abril a Vivand, prèvia al festival per difondre l'esdeveniment, que ha assolit una certa transcendència a l'exterior però es vol promocionar encara més entre la població del Principat.

La inauguració serà el dia 6 d'abril i s'allargarà fins a l'11 d'abril, un dia més que en la passada edició. L'objectiu és que el festival es visqui al carrer i no es quedi només a Andorra la Vella, com va explicat Enric Torres d’Andorra Turisme, que es va mostrar satisfet que es proposi una idea com aquesta en un període de freqüentació turística a la baixa. Torres va destacar el ràpid creixement de l'esdeveniment i va afegir que 'tant de bo puguem acollir el congrés mundial de saxo algun dia'. Roca també va en aquesta línia i, de fet, vol arribar a poder oferir paquets turístics que incloguin visites i activitats al Principat durant el dia i concerts del festival a la nit, en pròximes edicions.

De moment la intenció és 'tenyir la ciutat de saxos i sortir al carrer per al públic andorrà', a part d'oferir coses més tècniques per al públic especialitzat de tot el món. Els infants del país també tindran la seva quota de participació amb la proposta 'El saxofonista d'Hamelin', l'11 d'abril a les 12 hores a la plaça Guillemó d’Andorra la Vella.

Pel que fa a l'altre apartat del festival, el concurs professional, comptarà amb la participació de 50 aspirants que competiran en una primera fase eliminatòria el 8 d'abril. El 10 d'abril serà el torn per als quinze millors de competir per una de les sis places per a la final de l'11 d'abril a la tarda, quan tindran l'oportunitat de tocar amb l'ONCA -després d'assajar breument abans- al Centre de Congressos. Com va explicar Roca, el fet de tocar amb una orquestra ja suposarà un gran premi per a ells, però a més rebran diferents premis en material musical, el més important dels quals, el primer premi, és un saxo Selmer valorat en 6.000 euros.

Roca també va voler destacar alguns noms del cartell, com el guanyador del concurs del 2014, Antonio García Jorge, que oferirà un concert el 9 d'abril, però sobretot el de Vincent David, que participarà en les classes mestres, qui ha qualificat de 'Mozart i geni'. 'Té una facilitat insultant per fer coses que altres no aconseguirem fer mai', va destacar d'ell. També seran importants les participacions de Cristophe Bois, o Christophe Grèzes i el concert de Llibert Fortuny & The Gas Band. El Festival el tancarà el concert del duo Parisien-Periani a l'Auditori Nacional d'Ordino, emmarcat dins el JazzHivern i amb la col·laboració de l'Ambaixada de França.

Per obtenir més informació sobre el Sax Fest cliqueu aquí.