Inici / Joventut / Els infants tenen la paraula

Els infants tenen la paraula

El projecte que va iniciar el Com d'Escaldes-Engordany al gener de l'any passat per donar veu i interaccionar polticament amb els ms menuts de la parrquia ha tingut continutat aquest dimecres amb una sessi que s'ha centrat en els espais de jocs del prat del Roure i temes mediambientals i a la vegada d'esplai, com la plantaci d'arbres al Clot d'Emprivat, i els rtols identificatius al cam de natura del circuit de les Fonts del cam d'Engolasters.

Els catorze representants d'entre 10 i 11 anys dels ms de 900 alumnes de primera ensenyana de la parrquia han aconseguit el comproms del Com per deixar-los triar els jocs que s'installaran a la zona infantil del Prat del Roure quan es reformi l'espai, sempre que s'ajustin al pressupost. A

banda, la cnsol major, Trini Marn, els ha informat de la recollocaci de l''skate park' a la zona ms propera a la crulla de l'avinguda del Consell de la Terra si finalment no s'hi installa una 'nria' fixa, un extrem que no est encara concretat.

Com ha explicat la consellera d'Infncia i Joventut, Nria Pons, 'ho han fet molt b i s interessant que hi hagi aquesta participaci tan activa i aquest inters', per part dels infants de la parrquia en el dia que els ha tocat exposar all que es va recollir en la primera edici del consell infantil i que es va treballar a les escoles.

La implicaci tamb de les escoles suposar que es duguin a terme projectes com la collaboraci entre hortolans i infants en els horts solidaris, la tria dels arbres del Clot d'Emprivat, la selecci dels jocs que s'han de renovar al Prat del Roure o la retolaci del circut de natura del cam d'Engolasters. En aquest ltim cas, a ms, els ms petits han fet una aportaci interessant, com ha explicat Joel Sabat del collegi Sagrada Famlia. Uns codis 'QR' collocats als cartells de cada espcie de planta seleccionada -que els guies del Com encara han de passar a identificar- permetr al visitant rebre la informaci 'en tres idiomes i amb fotos dels arbres en les diferents estacions', ha dit el jove d'11 anys Sabat, que ha reconegut que 'els mestres ens han ajudat per si ve un estranger que spiga quin arbre s'. En general tots s'han mostrat satisfets per la sessi.

Eduard Martnez, un alumne de l'Escola Francesa d'onze anys, ha celebrat que podran anar als horts al maig -per plantar-, al juny i al setembre -per collir- i que s 'un projecte interessant'. Tamb ha destacat el fet que es renovin els equipaments de la zona de jocs del Prat del Roure, 'perqu hi havia coses que estaven malament i s'havien d'arreglar'.

Laura Dopo, de l'Escola Espanyola, tamb hi estava d'acord: 'ens sembla molt b all dels jocs, perqu podrien haver-ho fet ells i que a nosaltres no ens acabs de convncer i em sembla b que puguem escollir el que nosaltres utilitzarem'.

Ramiro Velasco, de l'Escola Andorrana, per la seva banda, ha explicat com han escollit 'arbres grans, que fan molta ombra' per al Clot d'Emprivat.

Desprs de conixer les diferents espcies possibles a classe, van fer una tria i finalment el Consell d'Infants ha decidit els tres tipus d'arbres ms adequats. Precisament la plantada d'aquests arbres es far el dia 5 de juny, coincidint amb el Dia mundial del Medi Ambient, com ha avanat Nria Pons, que a ms ha felicitat a les escoles per tenir 'una molt bona implicaci'.