Aquest dissabte, festival de l’Esbart Santa Anna al Prat del Roure

 

Els responsables de l'Esbart Santa Anna han presentat, aquest dimecres a la tarda, l'actuació que representaran el proper dissabte 18 de juliol i que servirà per donar el tret de sortida al programa de Festa Major d'Escaldes d'Engordany. Tal com ha indicat el director artístic de l'esdeveniment, Rafa Martin, la gran novetat de l'edició d'enguany, que tindrà lloc a les deu de la nit a la Sala Prat del Roure, es donarà amb la part musical del ball de 'Les Bruixes d'Engolasters', ja que 'l'enregistrament s'ha fet per a l'ocasió i representa la culminació de l'obra mestra de Brigit García'.

La responsable de la composició musical, Brigit García, ha indicat que tot l'enregistrament ha estat realitzat des d'un un estudi d'Escaldes amb instruments reals i efectes sonors espectaculars i ha afegit que 'si la música de l'any passat ja va agradar, l'edició d'enguany encara serà millor'. En relació amb aquest enregistrament fet per a l'ocasió, el president de l'Esbart Santa Anna, Jose Martin, ha detallat que tota la música s'ha creat a partir del treball de 'gent de la parròquia' i ha manifestat 'l'orgull que suposa el fet de mantenir les tradicions andorranes i demostrar que estem al nivell per fer grans representacions'.

Tot i aquesta novetat en l'àmbit musical, Brigit Garcia ha recordat que la part més important sempre han de ser els dansaires i ha assegurat que 'amb la música fem d'intermediaris, però després són ells els que s'encarreguen de fer vibrar al públic'. Pel que fa a la coreografia de les quatre representacions, 'Aigües d'Escaldes', 'Tórtola', 'Mediterrani' i 'Les Bruixes d'Engolasters', el director artístic ha explicat que totes les peces que es ballaran han estat creades durant els últims tres anys pel coreògraf Ivan Betancourt. En l'àmbit musical, l'escaldenca Brigit García és l'autora de la composició de tres de les quatre obres programades.

 

Festival de l’Esbart Santa Anna

Dissabte, 18 de juliol a les 22h.

Sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany

Espectacle gratuït