Inici / Urbanisme / El comú ha invertit 3 milions d'euros a la zona de Fiter i Rosell

El comú ha invertit 3 milions d'euros a la zona de Fiter i Rosell

 

El Comú d'Escaldes-Engordany ultima l'adequació de la zona de Fiter i Rossell, on han tingut lloc diverses actuacions com ara l'embelliment de les voravies, l'obertura del carrer del Falgueró, l'encreuament amb el carrer dels Escalls, l'aparcament i l’obertura del parc infantil. Una de les parts més importants és la de l'excavació de la parcel·la de pàrquing del Comú, que estava prevista per al mes de setembre o octubre, i que ja està finalitzada.

El cònsol menor d'Escaldes, Marc Calvet, ha explicat que en breu començarà la pavimentació i a primers de setembre entraran en funcionament un altre centenar de places d'aparcament, de manera que a la zona ja n'hi haurà 200. La inversió total de la zona de Fiter i Rossell ascendeix als 3 milions d'euros. A més, aquest dimecres s'ha inaugurat un parc infantil per donar servei a les famílies de la zona.

L'aparcament del Falgueró comptarà amb 200 places a primers del mes de setembre, després que s'hagi avançat l'excavació de la parcel·la del Comú, un espai de 2.500 metres i d'una capacitat per a un centenar de vehicles. El cònsol menor d'Esclades-Engordany, Marc Calvet, ha explicat que estava prevista per al mes de setembre però ja ha finalitzat i aviat s'iniciarà la pavimentació per poder posar-lo en funcionament després de les vacances. Calvet ha explicat que això ha permès al Comú estalviar-se més de 200.000 euros del que s'havia previst.

D'altra banda, l’aparcament que està en funcionament des del passat mes de març i que compta amb un centenar de places ha rebut més de 39.000 entrades de vehicles, un 20 per cent de les quals s’han fet mitjançant la targeta AD+ amb la qual els usuaris de l’aparcament tenen una hora gratuïta un 50 per cent descompte sobre la tarifa.

Aquest aparcament se suma a l'adequació de tota la zona de Fiter i Rossell que es va iniciar fa al voltant de tres anys amb l'embelliment de les voravies, l'encreuament amb el carrer dels Escalls, o l'obertura del carrer del Falgueró. A més, aquest dimecres, els cònsols han inaugurat un parc infantil que donarà servei a les famílies de la zona i que ha tingut un cost de 35.000 euros.

L'adequació de tota la zona ha tingut un cost d'uns tres milions d'euros i 's'han fet petites actuacions amb un cost important però que han donat molt bon servei a la zona', segons Calvet, qui ha destacat que afavoreix als veïns però també als usuaris de l'hospital.