Diàlegs entre la música italiana i l'austríaca

 

El XVI Festival Internacional ORGUE&nd, arriba a Escaldes-Engordany de la mà de JOHANNES EBENBAUER, (orgue ) i SIEGFRIED KOCH (trompeta), aquest dissabte 15 d'agost a les 21:30h a l'Església parroquial de Sant Pere Màrtir.


PROGRAMA
Obres de G. Fantini, Kaiser Leopold I, G. Muffat, G. B. Viviani, J. H. Schmelzer i A. A. Schmelzer

Seguim amb els diàlegs. Avui quedem sorpresos de les àmplies relacions que s’establien antigament entre els músics i de la seva capacitat per conèixer en tot moment l’evolució de la música als diversos centres artístics (corts, esglésies).
Aquest programa estableix una estreta vinculació entre la música italiana i l’austríaca a través de compositors com Viviani, nascut a Florència i que va arribar a ser un important violinista de la cort d’Insbruck durant el regnat de l’arxiduc Ferdinand Karl (del 1646 fins a la seva mort el 1662). Escoltarem també la música de l’emperador Leopold I, obra deguda a la seva extensa formació que abastava teologia, idiomes, música, poesia... De l’italià Girolamo Fantini (compositor dels primers concerts per a trompeta i orquestra), passant per l’internacional Georg Muffat (organista i músic de cambra de la cort de Salzburg), aquesta proposta acaba amb música dels compositors Johann Heinrich i Andreas Anton Schmelzer, pare i fill que, respectivament, van ser músics de la Catedral de Viena i de la Viennese Hofkapelle.