Inici / Cultura / Augmenta l’assistència a tots els cicles de música al carrer

Augmenta l’assistència a tots els cicles de música al carrer

Més de 16.000 persones han gaudit de la Setmana del jazz, les Músiques del món i les Nits del món a la plaça Coprínceps

El passat 27 d’agost la Nit de rumba catalana amb la formació La Malaga posava el punt i final als cicles de música al carrer que organitza el Departament de Cultura del Comú d’Escaldes-Engordany durant els mesos de juliol i agost en el marc de la 31a edició del Festival Internacional Colors de Música. La Nit de rumba catalana va ser la darrera de les cinc Nits del món, que en la seva tercera edició no paren de crèixer.

De fet, la Nit a Nova York, la mexicana, la Nit del silenci, l’africana i la de rumba han aplegat a la plaça Coprínceps més de 5.500 persones que han gaudit dels concerts i dels menús temàtics que oferien els restauradors de la plaça i de la parròquia, d’acord amb la temàtica de la nit. L’èxit d’aquestes cinc sessions n’assegura la seva continuïtat un any més.

 

 

Setmana del jazz

Quant a la Setmana del jazz, que es va celebrar del 6 al 10 de juliol a la plaça Coprínceps, el balanç és del tot satisfactori amb una assistència aproximada de 2.970 persones. Enguany, les altes temperatures, la diversitat i la qualitat dels grups han propiciat un augment de l’assistència respecte a les dues darrers edicions marcades pel mal temps. Destacar que el públic prefereix les formacions tipus “big band”.

Músiques del món

Respecte al cicle Músiques del món, amb 14 concerts durant tot el mes d’agost, hi han assistit més de 7.800 persones - amb un concert anul·lat per la pluja-. La plaça Coprínceps és la referència com a punt de trobada musical durant el mes d’agost: la marca “Música al carrer” a Escaldes-Engordany està totalment consolidada. Combina actuacions de grups de país amb grups provenint d’altres cultures musicals.

L'edició 2015 també ha comptat amb la participació dels grups guanyadors de la gala Talentejant, organitzada pel departament de Joventut del Comú. El dia escollit va ser el Dia Internacional de la Joventut. El format d’aquest concert ha agradat molt i el públic ha valorat positivament la participació de joves del país.

El temps ha acompanyat totes les sessions d’aquest cicle i el públic ha respost omplint la plaça de gom a gom. S’han rebut moltes felicitacions pel tipus de programació, la continuïtat dels cicles i pel suport als grups musicals del país. El públic destaca la importància d’una programació a l’aire lliure oberta a tothom, variada i de molta qualitat.