Inici / Cultura / Inauguració de la sala d'exposicions ARTALROC

Inauguració de la sala d'exposicions ARTALROC

Aquest dijous al vespre s’ha inaugurat la sala d’exposicions del Govern ARTALROC, ubicada a la part alta d’Escaldes-Engordany, on hi havia el Centre d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu (CIAM). ARTALROC inicia la seva nova etapa amb l’exposició “Andorra, paisatges interiors” formada per les obres que van estar exposades al certamen de Venècia d’Agustí Roqué i Joan Xandri. Les obres ofereixen una oportunitat als espectadors de contemplar l’art d’aquests dos artistes representants a la mostra d’art internacional.

Després que el Comú d’Escaldes-Engordany cedís al ministeri de Cultura aquest espai, s’hi han dut a terme treballs a l’interior per tal d’adaptar l’espai de 400 metres quadrats a una sala d’exposicions d’art. La sala està concebuda com un espai multidisciplinari i versàtil que permet combinar oci i cultura. En aquest sentit, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, va destacar, durant el seu discurs inaugural, que “quan ens van proposar la cessió del CIAM per acollir-hi la sala d’exposicions de Govern. Després d’una profunda reflexió, vam considerar que cedir aquest espai era el millor perquè ens permetia reconsiderar la funció i els continguts del CIAM com a Centre d’Interpretació i respondre a les necessitats i a la col·laboració institucional”.

Marín també va explicar que els esforços que s’han fet des del Comú per revitalitzar la part alta de la parròquia: “des de la renovació de tot l’entramat viari, l’ampliació de la plaça Santa Anna, la restauració del Pont de la Tosca i els seus entorns, l’embelliment de les façanes o accions de dinamització”.

Tant la ministra de Cultura, Olga Gelabert, com la cònsol major d’Escaldes-Engordany van inicidir en el fet que a principis del 2017 amb l’obertura del Museu Thyssen a l’hotel Valira, la zona gaudirà d’un triangle cultural amb la sala d’exposicions de Govern i el Centre d’Art. A la inauguració també hi han assistit diverses autoritats.

Entre elles, el síndic general, Vicenç Mateu, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, autoritats comunals, així com diversos artistes del Principat d’Andorra.