Inici / Joventut / El Consell d'Infants elaborarà una carta per conscienciar la ciutadania de la importància de cuidar la via pública

El Consell d'Infants elaborarà una carta per conscienciar la ciutadania de la importància de cuidar la via pública

Illuminaci als carrers, activitats per a infants i adolescents, ms zones verdes i ms neteja de la via pblica, sn algunes de les propostes que el Consell d'Infants d'Escaldes-Engordany ha fet al Com amb l'objectiu de millorar la vida de la parrquia. La cnsol major, Trini Marn, acompanyada per la consellera de Joventut, Laura Lavado, ha reconegut la necessitat d'aquestes propostes i ha recordat que algunes ja estan en marxa. A ms, ha proposat als infants elaborar entre tots una carta que sensibilitzi la ciutadania sobre la necessitat de respectar les normes de convivncia i mantenir neta la via pblica, ja que els nens han criticat principalment la manca de recollida dels excrements dels gossos. El Com s'ha comproms a enviar aquesta carta a tots els caps de casa. En finalitzar el Consell d'Infants que s'ha celebrat aquest dijous al mat, els participants han pogut estrenar la tirolina que s'ha collocat a proposta seva al Clot d'Emprivat.

Els alumnes de les escoles andorrana, francesa, espanyola i Sagrada Famlia d'Escaldes-Engordany que formen part del Consell d'Infants han celebrat aquest dijous al mat una nova sessi per traslladar al Com les seves propostes de millora de la parrquia. Concretament, els nens han destacat la importncia de mantenir neta la via pblica, ja que creuen que els grafitis o els excrements de gos donen una mala imatge. La cnsol major, Trini Marn, ha reconegut aquest fet i els ha explicat que el Departament de Serveis i Manteniment est elaborant un informe per detectar els punts negres i poder portar a terme la neteja de les faanes i la voravia, que est previst que comenci en un parell de mesos. Tamb ha aprofitat per recordar l'existncia de zones de pipican i dels 41 punts d'expenedors de bosses per a la recollida dels excrements dels gossos. En aquest sentit, Marn ha proposat als infants i als seus mestres l'elaboraci d'una carta que sensibilitzi la poblaci sobre la importncia de mantenir neta la via pblica, ja que ?estic segura que a vosaltres us faran ms cas?. Aix doncs, est previst que per al proper Consell d'Infants que tindr lloc al mes d'octubre ja pugui estar enllestida i s'envi a totes les cases de la parrquia.

Unes altres de les demandes del Consell d'Infants han estat la illuminaci d'alguns camins que consideren que estan foscos i a la nit poden ser perillosos, la programaci de ms activitats per a infants i adolescents perqu consideren que les que hi ha estan molt enfocades a nens petits, i la creaci de ms zones verdes per tenir ms ombra i ms colorit a la parrquia. Marn s'ha mostrat satisfeta de poder escoltar les propostes dels infants i ha assegurat que el Com sempre t cura de cuidar els espais oberts per ?ens agrada que ells tamb s'hi fixin en aquestes coses?.

webteca infojove / Facebook / Twitter/ Instagram / Youtube