Inici / Cultura / Els cicles de Colors de música arriben amb 27 concerts a l'aire lliure i gratuïts

Els cicles de Colors de música arriben amb 27 concerts a l'aire lliure i gratuïts

L'estiu és sinònima de música a Escaldes-Engordany. Per aquest motiu, el Comú ha programat fins a 27 concerts a l'aire lliure i gratuïts agrupats en la Setmana de Jazz al carrer, les Nits del món i les Músiques del món. Aquest dilluns al matí, la cònsol major, Trini Marín, i la cap de Cultura, Anna Garcia, ha presentat la programació de concerts de tot l'estiu.

Setmana del jazz

Del 4 al 8 de juliol arriba un dels clàssics com és la Setmana de jazz al carrer que enguany cumpleix el seu desè aniversari i amb un tribut al padrí del Festival Internacional de Jazz d’Andorra, Tete Montoliu. Per tant, una efemèride prou important com per preparar un programa a l’alçada de l’esdeveniment, amb un cert toc d’internacionalitat artística, recordant els orígens del Festival. Es vol continuar apostant per la veu femenina, un tret característic d’aquesta setmana de concerts. Per aquesta edició, es presenten 2 propostes, destacant per això la de la Mathilde Toussaint, un nou valor a tenir en compte , i Txell Sust , cantant confirmada.

Es presenta una proposta innovadora amb el polifacètic cantant Jordi Rabascall, que aterra al jazz provinent de la música electrònica. Es planteja com a fi de festa, per a aquesta edició especial la programació d’una Big Band amb 17 músics.

Programació:

4 juliol- Jordi Rabascall & Oriol Gonzalez: Presenten “12 to 12 quintet”, una selecció d’estàndards vocals de celebres compositors com Duke Ellington , George Gershwin... Una proposta innovadora.

5 juliol- Pep Poblet & Nito Figueras: Músics amb molt d’ofici.. obrers de la música.. La música és emoció i ells ho tenen clar .. La millor selecció de cançons dedicades a Elles , temes com Lucia de J.M. serrat, Michelle de The Beatles, Roxanne de The Police....

6 juliol- Shakin’All: El swing més salvatge. Shakin’All us portarà a l’univers de la música vintage, un territori a la frontera entre el Jazz , el Blues, el Rock’n Roll i el Gospel...

7 juliol- Mathile Toussaint Quartet: Mathilde Toussaint, jove cantant francesa..., una veu que destil·la aromes de les grans dives del Jazz, com Sarah Vaughan, Billie Holiday... Autoritat, caràcter i emoció caracteritzen aquesta formació que toca amb entusiasme els estàndards favorits de la cantant.

8 juliol- Big Band Jazz Maresme & Txell Sust: Neix l’any 2005. Una barreja d’antics estils i compositors amb nous estils i arranjadors, temes clàssics de Count bàsie, Duke Ellington o Benny Goodman.

I l’11 de juliol al mateix escenari tenim l’ONCA bàsic- Clàudia Bardagí & Cia.

 

 

Nits del món

El tret de sortida de la quarta edició de les Nits del món serà el dijous 14 de juliol dedicada a França amb l’actuació de la cantant Fanny acompanyada del pianista i també cantant Jean-Paul Galy i completant la formació amb l’acordionista Jacques Ferchy oferiran un repertori de la “chanson française” dels anys 50, Brel, Nougaro, Trénet, Bécaud, Piaf, Montand , Brassens…

Vist l’èxit de l’any passat i davant de les peticions de molts ciutadans, el 21 de juliol apostem novament per una Nit del Silencia amb 3 dj’s.

La propera Nit del món de l’11 d’agost viatjarem a la capital britànica amb un tribut a Amy Winehouse, la recentment desapareguda cantant londinenca, molt vinculada ala seva ciutat. Un tribut de la mà d’Amy’s Big Band.

I l’última Nit del món serà a ritme de Cuba amb Son Caribe, 7 músics i dues parelles de ball. Destacar que aquesta actuació vol donar suport Andorra La Vella dins els actes programats en el marc de la Capitalitat iberoamericana de la Cultura 2016. Totes les Nits del món tindran lloc a partir de les nou de la nit a la plaça Coprínceps.

Destacar la gran acceptació del públic. Majoritàriament gent del país que a hores d’ara ja està encarregant taules per sopar durant les nits del món. Destacar la implicació dels restauradors de la zona que cada Nit del món fan menús especials en funció del país.

Músiques del món

El cicle Músiques del món començarà l’1 d’agost a la plaça Coprínceps amb 17 concerts, tres més que el 2015. Durant tot el mes d’agost, de dilluns a dijous a dos quarts de vuit de la tarda, els ritmes més diversos amb formacions nacionals i internacionals pugen a l’escenari de la Coprínceps. Destacar que enguany tornem a recuperar la col·laboració amb el Centre de la Cultura Catalana perquè els finalistes i el guanyador del Premi Carles Sabaté actuïn a la Coprínceps.

Programació del cicle Músiques del món:

1/08 Alice & The Wonders Una banda amb una estètica i aires vintage.

2/08 Paper de plàstic Finalistes Premi Carles Sabaté.

3/08 The Velvet Blues Band Banda influenciada fortament pel blues tradicional i contemporani.

4/08 Gipsy Hits Un tribut als Gipsy Kings, una autentica festa.

8/08 Enric Verdaguer Cantant emergent del panorama musical català.

9/08 Valentí Moya & Joan Pau Cumellas Quartet Un repertori de cançons on guitarra i harmònica mostren amb sinceritat la seva passió pel swing!

10/08 Concert Jove, organitzat conjuntament amb el Dept. de Joventut. 15/08 Bluetonics Dels ritmes de la Louisiana fins a la solides de Chicago.

16/08 Sense sal Un concert increïblement fresc amb coreografies i amb una enorme dosi d’il·lusió.

17/08 White Heaven Gospel Un repertori de cançons espirituals, passant pels clàssics coneguts fins als temes més frescos i innovadors del gospel contemporani

18/08 Quintet.ad Homenatge a Frank Sinatra.

22/08 Quim Salvat Guanyador Premi Carles Sabaté, organitzat conjuntament amb el Dept. de Joventut i el Centre de la Cultura Catalana.

23/08 Iaraké&Ginger Un viatge pel món de les melodies del Soul, del Rock i del Jazz a càrrec de músics amb una llarga trajectòria.

24/08 Tap Olé La Trobada entre 2 cultures, la música espanyola i el claqué.

29/08 Oscar Léon&Ingrid Martinez Un toc de màgia amb una selecció de clàssics anglesos i americans.

30/08 Banan’N jug 4 noies i una nova visió de la música negra americana dels anys 20 i 30. 31/08 Patxi Leiva Un cantautor i compositor “canalla” i alhora tendre.