Inici / Gent Gran / Inaugurem la temporada dels horts del Sucarana

Inaugurem la temporada dels horts del Sucarana

Mongetes, enciams, tomàquets, cebes... Aquestes són algunes de les hortalisses que els padrins i padrines d'Escaldes-Engordany conreen, des del passat mes de maig, en les vint parcel·les que enguany ha cedit la casa Sucarana gràcies a la Fundació Julià Reig i a la col·laboració del Comú d’Escaldes-Engordany.

Aquest dilluns a tarda s’ha inaugurat la temporada amb la presència de mossèn Jaume que ha aprofitat per fer la benedicció dels terrenys per protegir-los de les tempestes i les pedregades. La inauguració, també ha comptat amb la presència de bona part dels hortolans, així com de la consellera de Gent Gran i Infància, Sandra Tomàs, i la consellera de Joventut, Laura Lavado.

Quant al manteniment d'aquest tipus d'iniciatives adreçades a l'envelliment actiu de la gent gran, Tomàs ha recalcat que és molt important mantenir-les i potenciar-les, ja que tal com ha indicat, 'permeten als padrins gaudir de la natura i fer una activitat a l'exterior'. 'Sempre és molt reconfortant poder veure l'evolució del teu conreu i recollir els fruits del teu esforç', ha recordat. Un procés que tal com ha comentat la consellera 'segueix el cicle de la natura' fins a posar el punt final cap al mes d'octubre, moment en què tots els padrins i padrines fan un sopar de germanor aportant diferents hortalisses dels seus respectius horts.

La jornada d'inauguració ha conclòs amb un berenar de germanor per a tots els padrins i padrines.