Inici / Cultura / L'Esbart Santa Anna estrena 'Tardes a Engordany' al festival d'aquest dissabte

L'Esbart Santa Anna estrena 'Tardes a Engordany' al festival d'aquest dissabte

L'Esbart Santa Anna estrenarà aquest dissabte 16 de juliol l'obra 'Tardes a Engordany' dins el festival que donarà el tret de sortida a la Festa Major d'Escaldes-Engordany. Es tracta d'un ball inspirat al segle XX, 100% escaldenc amb música de Brigit Garcia, coreografia de l'actual director artístic de l'Esbart, Rafa Martín, i disseny de vestuari de Nuri Barquín, en què participaran tots els dansaires escenificant una de les tardes a la parròquia mentre els nois i les noies festegen. El president del grup, Josep Manel Martín, ha assegurat sentir-se molt orgullós de poder estrenar aquesta coreografia, a més de recuperar-ne d'altres que feina molt temps que no s'havien ballat. Per la seva banda, el director artístic, Rafa Martín, ha mostrat la seva voluntat d'estrenar balls cada any, tot i que ha reconegut que és molt complicat. L'actuació tindrà lloc aquest dissabte a les 22 hores al Prat del Roure.

L'Esbart Santa Anna donarà el tret de sortida a la Festa Major d'Escaldes-Engordany, aquest dissabte a les deu de la nit al Prat del Roure, amb un festival format per nou peces: 'Dansa de Castellterçol', 'La Morisca', 'Provenzal', 'L'Arlequinada', 'Les Disfressades', 'Contradanses, 'Ains de l'ànima', 'Mediterrani', i l'estrena de 'Tardes a Engordany', que tancarà l'espectacle.

El president de l'Esbart Santa Anna, Josep Manel Martín, ha assegurat sentir-se especialment orgullós amb l'estrena d'aquest any, ja que és 100% parroquial per la seva temàtica, inspirada en una tarda corrent a Engordany mentre els joves festegen a la plaça i juguen a cartes a la taverna, però també per la seva composició, ja que la música és de Brigit García, arranjaments musicals de SONNOS, coreografia de l'actual director artístic, Rafa Martín, i disseny de vestuari de Nuri Barquín.

El director artístic, Rafa Martín, ha explicat que la seva voluntat és poder estrenar cada any una peça, tot i que ha reconegut la dificultat que té tant a nivell econòmic com de disponibilitat dels dansaires. Tot i això, també ha recordat que l'Esbart té un ampli repertori de balls i també treballen per anar recuperant-los, com ara 'Les disfressades' que feia més de deu anys que no es ballava.

El conseller del comú d'Escaldes-Engordany Didier Aleix ha agraït al grup el seu esforç per preservar i difondre la cultura i les tradicions autòctones.

Clica aquí per descarregar el programa de l'actuació de l'Esbart d'aquest dissabte.