Inici / Joventut / S’obren les inscripcions per la quarta edició de Talentejant

S’obren les inscripcions per la quarta edició de Talentejant


El Departament de Joventut del Comú d'Escaldes-Engordany organitza la quarta edició de Talentejant, la mostra de creadors que pretén aglutinar les obres d'art escèniques i musicals de joves del país d’entre 12 i 30 anys. El Talentejant escènic tindrà lloc el dia 3 de desembre a les cinc de la tarda a la sala Prat del Roure. L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure la presència dels joves en la vida creativa de la parròquia, oferir als joves creadors una orientació i acompanyament especialitzat, potenciar el lleure creatiu i cultural entre els joves i facilitar la cohesió i la cooperació entre els joves creadors.?

Després de la bona acceptació de les darreres edicions, Talentejant escènic s’adreça a tots els joves, els grups i les companyies que treballin en les diferents vessants artístiques, ja siguin escèniques o musicals que desenvolupin aquesta activitat dins l’àmbit no professional. Els participants individuals o en grup han de tenir entre 12 i 30 anys. Dins de cada modalitat hi ha dues categories per edats: entre 12 i 17 anys i entre 18 i 30 anys. El grup s’assignarà a la categoria d’edat que comparteixin la majoria dels seus membres. En cas d’igualtat es valorarà en funció del nombre de grups inscrits a cada categoria.

Les obres representades han de ser en català i d’una durada d’entre 5 i 10 minuts. Les obres musicals han de ser preferentment en català, tot i que també s’accepten altres idiomes. Les disciplines en les que es pot sol·licitar la inscripció són:

- Instrument musical o cançó (amb base musical o en directe).

- Dansa (clàssic, hip hop, saló ...).

- Representació escènica (teatral, monòleg, mímica, màgia, acudits, performance, malabarismes...).

Els interessats en prendre part de Talentejant poden presentar les sol·licituds fins al 10 de novembre a l'Espai Jovent ubicat al passeig del Riu. Les sol·licituds d’inscripció també es poden fer online (facebook joventut ee). El dia 26 de novembre serà el càsting, el dia 3 de desembre al matí l’assaig general i a les cinc de la tarda la gala.

Les representants de Carisma, la consellera de Joventut, i el cap del departament de Joventut durant la presentació del Talentejant escènic. 

El jurat i els premis

Un any més, l’enitat CARISMA és l’encarregada d’aportar els premis d’aquesta gala, en funció de la categoria:

- Categoria A (menors edat): 75 euros al guanyador/a de cada disciplina (diners destinats a formació o material no metàl·lic).

- Categoria B (majors edat): 150 euros al guanyador/a de cada disciplina.

Tant l’equip assessor com el jurat, estarà format per professionals del món de la docència i la cultura, així com per representants de la joventut.