La parròquia d'Escaldes-Engordany

 

El naixement d’una parròquia

El 23 de març de 1879 ... “Se ha tingut Consell de Quart per determinar fer la casa del Quart”.

El 3 de gener de 1935... “Es nomena una comissió per a què formuli una instància dirigida a les part competents a fi de millorar l’actuació administrativa per portar a bon terme l’autonomia administrativa d’aquest Quart, per elevar-lo a Comú”.

El 14 de juny de 1978... “Per divisió de la parròquia d’Andorra la Vella és crea la parròquia d’Escaldes-Engordany amb la personalitat i atribucions pròpies d’aquesta institució del Principat”.

El simbolisme d’una institució

Cadascun dels elements que composen l’escut del Comú de la parròquia d’Escaldes-Engordany tenen un simbolisme concret.

En el centre de la imatge podem observar el pont de la Tosca, sobre el riu Madriu, que com indica la seva pedra central fou construït l’any 1820 i que ha esdevingut un símbol de la parròquia.

Al seu costat destaca un brollador d’aigua calenta, fonamental en el desenvolupament del llogaret de Les Caldes, nucli original d’Escaldes, i íntimament lligat a la seva evolució històrica i econòmica.

Emmarcant el pont de la tosca trobem una branca de boix grèvol i una espiga de blat, referència a l’aspecte muntanyenc i també agrícola que a reunir en el passat la parròquia d’Escaldes-Engordany.