Inici / Comunicació / Vivand esdevé una zona cardioprotegida

Vivand esdevé una zona cardioprotegida

El Comú d’Escaldes-Engordany ha instal·lat aquesta setmana dos desfibril·ladors a Vivand amb l’objectiu que l’avinguda Carlemany esdevingui una zona cardioprotegida. I és que aquesta zona és la principal artèria comercial de la parròquia on es concentra el major nombre de vianants i la corporació aposta per equipar aquest eix amb els recursos necessaris perquè esdevingui zona cardioprotegida.

Els aparells s’han instal·lat a l’alçada de la plaça Coprínceps i a l’alçada del carrer Isabelle Sandy i en les properes setmanes s’oferirà, formació tan als agents de circulació com al personal dels establiments més propers a on es troben instal·lats els desfibril·ladors. Aquests aparells, d'utilització molt simple, permeten diagnosticar i tractar les persones amb aturada cardiorespiratòria de manera immediata fins a l'arribada dels Serveis d'Emergències Mèdiques. La parròquia ja disposa en l’actualitat de diferents equipaments públics dotats amb desfibril·ladors exteriors automàtics (DEA) com al Prat del Roure, a les piscines comunals i al Prat gran. A més, centres privats d’Escaldes-Engordany també en disposen.

Està previst que en les propres setmanes es puguin incorporar un aparell més i en aquest cas es destinaria al Servei de Circulació comunal com un desfibril·lador mòbil que els agents portaran en els seus vehicles.