Inici / Comunicació / El Comú aprova un pressupost amb 5.2 milions d'euros d'inversió

El Comú aprova un pressupost amb 5.2 milions d'euros d'inversió

El Comú d'Escaldes-Engordany ha aprovat aquest dijous un pressupost per a l’exercici 2017 de 27,5 milions d’euros, un 13% superior (3,2 milions d’euros) al del 2016. Els comptes van acompanyats d’una proposta de plurianuals de 9,54 milions d’euros entre el 2018 i el 2021 vinculats a les obres de l’aparcament de la part alta, un equipament que ha de contribuir al desenvolupament de la zona, donant servei als residents i millorant les facilitats d’entrada i estacionament a un dels principals eixos comercials de la parròquia.

En el capítol d’inversions s’hi destinen 5,2 milions d’euros. Les principals inversions per al proper exercici seran la finalització de les obres de la separativa d’aigües i embelliment de l’avinguda del Fener, la renovació i millora d’una de les instal·lacions comunals amb més usuaris com són les piscines i el gimnàs comunal o l’obertura del carrer Sant Antoni, que permetrà prolongar la trama urbana actual i millorar l’accessibilitat des de la carretera de l’Obac fins al centre urbà Paral·lelament, s’aposta per continuar mantenint una correcta gestió i manteniment dels espais públics i amb aquesta finalitat s’incorporen diverses partides per la renovació de les voravies o la substitució de l’enllumenat públic (500.000 euros), la millora dels parcs infantils (170.000 euros) o l’adquisició de vehicles de neteja de carrers i voravies.

Els comptes per aquest exercici també preveuen una partida de 60.000 euros pel concurs d’idees de l’avinguda Carlemany per a vianants, en consonància amb la voluntat de la majoria comunal de consolidar aquest espai.

Per al 2017, el pressupost inclou novament, en el capítol d’actius financers, una dotació d’1,3 milions d’euros que ha de permetre al Comú participar en l’ampliació de capital que promou CAPESA pel finançament de les infraestructures del servei de distribució d’aigua potable.

 

Clicant aquí podeu accedir a la nota de premsa complerta del pressupost 2017.