Inici / Medi Ambient / El concurs d’iniciatives ambientals ja té guanyadors

El concurs d’iniciatives ambientals ja té guanyadors

L’onzena edició del Concurs d’iniciatives ambientals ha premiat, els projectes guanyadors de les tres categories, en un acte que va tenir lloc a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany, ahir a la tarda.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, han presidit l’acte coordinat pel Centre Andorra Sostenible.

En aquesta 11a edició s’han presentat un total de 9 propostes, predominant 4 projectes de la categoria empresaris. Així, la guanyadora d’aquesta categoria ha estat Meritxell Rodriguez, del restaurant vegà ‘La vita è vegan’ d’Escaldes-Engordany, per la iniciativa dedicada al consum responsable i a la sensibilització ambiental. Ha rebut un premi dotat en 1.500 euros.

En segon lloc, s’ha premiat amb 800 euros la iniciativa BusNet de Viatges Soldevila pel projecte de mobilitat elèctrica com a eina per a un turisme més sostenible a la Vall d’Incles.

En la categoria societat civil, el primer premi ha estat per al projecte “De l’hort a taula”, sobre alimentació i horticultura sostenible amb infants i joves a Ordino liderat per Alba Reguant i Cristina Pérez. El segon premi ha estat per a la iniciativa “Biodiversitat faunística a Andorra a través de la imatge”, un projecte de comunicació i educació ambiental basat en la fotografia de Jordi Tena.

Finalment, en la categoria escolars, el primer premi ha estat per a la iniciativa “Tocats de l’ala”, un projecte interdisciplinari i intergeneracional basat en l’ornitologia i compartit entre les aules obertes de les Escoles Andorranes de Segona Ensenyança d’Encamp, Ordino i Santa Coloma. Mentrestant, el segon premi en aquesta categoria ha estat per l’Aula Taller de la Massana i el seu projecte educatiu “Solidaris” dedicat a la restauració de mobles a l’escola amb finalitats benèfiques i la sensibilització envers la prevenció de residus.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha volgut felicitar tots els participants i encoratjar els ciutadans a participar en la propera edició del concurs, que vol fomentar i reconèixer la implicació i l’esforç de les persones per a la millora de la qualitat ambiental. Amb l’acte d’aquest dijous també s’ha donat el tret de sortida a la propera edició del concurs, que estarà oberta fins el 24 de novembre de 2017.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient del Comú d’Escaldes-Engordany, Didier Aleix, ha opinat que el concurs ajuda a fomentar que les activitats quotidianes es facin en un marc de desenvolupament sostenible. Així, ha remarcat la implicació del Comú en aquest esdeveniment i ha agraït la coordinació del Centre Andorra Sostenible.