Inici / Gent Gran / 18 padrins conrearan els horts socials de Sucarana

18 padrins conrearan els horts socials de Sucarana

El Comú d'Escaldes-Engordany ha celebrat aquesta tarda el sorteig dels horts socials del Sucarana que estan disponibles per aquesta temporada. L’acte ha comptat amb la presència de la consellera del Gent Gran i Infància, Sandra Tomàs.

Aquesta és la quinzena temporada que es porta a terme el projecte Horts i Gent Gran impulsat per la Fundació Julià Reig i que compta amb la col·laboració del Comú d'Escaldes-Engordany i Casa Sucarana, que cedeix la parcel·la de més de 500m2.

El projecte dels horts socials neix a iniciativa de la Fundació Julià Reig l’any 2001 i té com a objectius impulsar un servei innovador per millorar la qualitat de vida de les persones majors de 65 anys a partir d’una activitat realitzada en un entorn natural. La primera parròquia que va acollir aquest projecte va ser a Sant Julià de Lòria, i posteriorment, al 2003, Escaldes-Engordany es va adherir a la iniciativa. A l’inici del projecte, Escaldes-Engordany comptava 12 parcel·les, xifra que va augmentar durant la temporada 2006 amb 13 parcel·les. Davant la bona acollida que va rebre la iniciativa, el 2007 ja es disposava de 15 horts i el 2009 es va arribar a les 19 parcel·les, una de les quals es destina cada any a la Unitat de Conductes Addictives (UCA) de l'hospital de Nostra Senyora de Meritxell.

El proper 31 de març es procedirà a l’acte de lliurament de les claus dels horts a la llar de jubilats del Prat Gran i l’1 d’abril es donarà per iniciada la temporada.

Enguany la llar de jubilats ha rebut 20 sol·licitiuds i s’han lliurat 18 parcel·les.