Inici / Joventut / La 7a edició del 'Talentejant' reuneix obres de 20 participants d'entre 12 i 30 anys

La 7a edició del 'Talentejant' reuneix obres de 20 participants d'entre 12 i 30 anys

Un any més, el CAEE ha acollit l'entrega de premis del 'Talentejant' d'arts plàstiques i visuals, que enguany arriba a la setena edició. Els premis s'han repartit aquest divendres al vespre després que els participants exposessin els seus treballs davant del jurat.

El concurs dividit en dues categories ha comptat amb la participació de vint joves d'entre 12 i 30 anys. La categoria A, en la qual hi han participat 8 nois i noies de 12 a 17 anys, i per una altra banda, la categoria B on hi han participat 12 joves de 18 a 30 anys. A més, el projecte s'ha dividit en diferents modalitats que comprenien la pintura, la fotografia, el vídeo-art i l'escultura.

La categoria A només ha comptat amb un guanyador, ja que les modalitats d'escultura i fotografia han quedat desertes. Javier Cestero amb l'obra 'Ment Bruta' ha estat el vencedor de la modalitat pintura-dibuix-gravat i ha aconseguit un xec de 100 euros, per tal de comprar material relacionat amb l'art.

D'altra banda, els guanyadors de la categoria B han estat: Marcel Llovera en la modalitat de pintura-dibuix-gravat amb una col·lecció de tres peces anomenades 'Falling Down', 'Duality' i 'Sky is not the limit'. Pel que fa a fotografia, el primer premi ha estat per Joel Saura amb una col·leció de tres obres anomenades 'Nits d'una altra dimensió', 'Difuminant la realitat' i 'Encadenem la passió'. Per últim, en la modalitat de vídeo-art la guanyadora ha estat Myriam Grau amb 'Cicatrius'. Cadascun dels vencedors ha rebut un xec de 300 euros.

La consellera de Cultura del Comú d'Escaldes-Engordany i membre del jurat, Laura Lavado, ha destacat la gran qualitat tècnica dels treballs presentats i ha recalcat la dificultat a l'hora d'escollir un guanyador, ja que "és molt complicat escollir perquè hi ha molts aspectes a valorar i això significa que el nivell va creixent". Apropar la vida cultural i artística de la parròquia i oferir una plataforma perquè es puguin expressar han estat dos dels grans objectius d'aquesta nova edició del 'Talentejant', segons Lavado.

A més de la consellera, el jurat ha estat format per les artistes, Montse Altimiras i Mercè Ciaurriz, el membre del Fòrum Nacional de la Joventut, Adrià Espineta, i la representant de Carisma, Marjalisa Zandaza.

Les obres s'exposaran al CAEE del 17 de març al 14 d'abril i algunes s'inclouran en els aparadors dels diferents hotels i comerços de la zona Vivand durant el mes d'abril, com ja es va fer en altres edicions.