Inici / Turisme i Vivand / TAMIS, un cap de setmana dedicat al turisme, la muntanya i la salut

TAMIS, un cap de setmana dedicat al turisme, la muntanya i la salut

La primera edició de la Mostra de Turisme Actiu, Muntanya i Salut (Tamis) s'ha repartit aquest cap de setmana entre la plaça Coprínceps, l'avinguda Carlemany i el passeig de l'Arnaldeta, i ha permès informar de l'oferta turística de tots els comuns, participar en tallers i activitats esportives i degustar productes d'alimentació saludable. A més, el Govern també ha ofert activitats infantils per promoure la llengua catalana. Un dels objectius, tal com ha explicat la cònsol d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, és promocionar la vida saludable de cara als mesos de primavera i estiu.

La iniciativa s'ha impulsat per donar a conèixer l’oferta turística de natura, esport i salut que existeix al país, sovint una gran desconeguda. Així, als estands dels diferents comuns han promocionat els itineraris de muntanya que es poden fer per lliure, amb guies o mitjançant propostes com el Tomb Lauredià, que tindà lloc el 10 de juny, però també s'ha aprofitat per fer difusió de les propostes culturals, amb l'oferta de museus o les mostres de romànic que hi ha al Principat. De fet, es tracta d'una oferta força desconeguda pel gran públic ja que per exemple, Escaldes-Engordany només és coneguda per les compres i molts visitants ignoren el gran ventall de camins de muntanya que ofereix la Vall del Madriu o paratges com el llac d'Engolasters.

Precisament, la cònsol major, Trini Marín, ha avançat que de cara a l'estiu, Engolasters comptarà amb una nova oferta d'activitats, que estan impulsant els comuns d'Escaldes-Engordany i d'Encamp conjuntament amb FEDA. Marin ha indicat que es tracta d'un indret de natura de molta afluència a l'estiu, i que aquestes propostes, enfocades tant a adults com a infants, serviran per promocionar-lo encara més.  

En el cas de les altres parròquies, els guies encarregats de promocionar-les a la fira també reconeixen que el més desconegut per part dels turistes és l'oferta de camins de muntanya, l'art romànic, els parcs naturals com el de Sorteny o els tres cascs antics que té Encamp. 

La mostra Tamis, enfocada tant al públic local com als visitants, s'ha allargat fins a diumenge a la tarda.