Inici / Esports / La gent gran se suma als Esports d’Estiu d’Escaldes-Engordany

La gent gran se suma als Esports d’Estiu d’Escaldes-Engordany

A partir d'avui 1 de juny s’obren les inscripcions d’Esports d’Estiu per a infants i gent gran. Aquest dijous a la tarda, s’ha presentat en roda de premsa la 29ª edició dels Esports d’Estiu d’Escaldes-Engordany.

El conseller d’esports, Jordi Vilanova acompanyat del cap d’esports, Toni López i de la directora de màrqueting, comunicació i qualitat de MoraBanc, Mireia Maestre, han donat el tret de sortida a les inscripcions dels Esports d’Estiu adreçats a infants i joves de 3 a 16 anys.

Un any més, i gràcies a la col·laboració de MoraBanc, els Esports d’Estiu combinen de juliol a setembre els campus esportius amb les activitats d’estiu oferint a cada infant i jove la possibilitat de practicar esports, alhora que es potencien hàbits saludables a través del joc i del lleure.

Enguany com a novetat, la gent gran també podrà sumar-se a l’oferta estiuenca de la parròquia i participar de la 1ª edició dels Esports d’Estiu per a la Gent Gran. El departament d’Esports i el departament de la Gent Gran s’associen per organitzar els Esports d’Estiu destinats a majors de 60 anys.

En aquest sentit, la consellera Sandra tomàs i la cap de gent gran, presents també a la roda de premsa, han manifestat que aquest projecte neix amb l’objectiu d’apropar l’esport a la gent gran: “activitats físiques i mentals que permeten mantenir les capacitats motrius, augmentar l’autoestima, facilitar les relacions socials, disminuir els nivells d’ansietat i estrés i conservar el cervell actiu”.

Es proposen excursions, curses d’orientació, circuits de tonificació, tallers de destresa, mini tenis, bàdminton, mini vòlei, gimnàstica de manteniment. Tanmateix els Esports d’Estiu per a la Gent Gran comptaran amb la supervisió i l’assessorament de dos monitors titulats i una monitora de la Llar que s’adaptaran a les necessitats de les persones inscrites.

També donaran pautes saludables i exercicis per a realitzar a casa amb l’objectiu millorar la qualitat de vida dels participants.

Hi haurà 4 torns distribuïts entre els mesos de juliol i agost amb un màxim de 30 places per torn. Les activitats tindran lloc els dilluns i dimecres de 09h a11h i els dijous de 09h a 12h. El cost és de 10 euros per torn.

Pel que fa als Esports d’Estiu per a joves i infants, les activitats començaran el proper 3 de juliol i finalitzaran el 7 de setembre, oferint 9 torns de 5 dies i 1 torn de 4 dies.

El preu per setmana d’activitats és de 72 euros amb el dinar inclòs, mentre que per als majors de 6 anys el dinar és opcional i el preu és de 41 euros. A més, també s’ofereix el servei de ludoteca a la tarda (de 18:30h a 20:30) amb un preu de 5 euros. També, hi ha la possibilitat d’escollir tot el dia o només activitats de matí amb o sense dinar.

Enguany, com a novetat les inscripcions es poden fer online a través de la pàgina web del Comú : www.e-e.ad/esports.

També es poden fer al secretariat d’Esports del Prat del Roure de dilluns a dijous de les 8h a les 17.15h i els divendres de les 8h a les 15h.

 

Els Esports d’Estiu inclouen activitats com el tennis, bàdminton, hoquei, handbol, futbol, bàsquet, judo, atletisme, gimnàstica, BTT, excursions, sortides a Bosc Aventura… Des de la vessant del lleure s’ha preparat tallers de ritme, d’expressió corporal, visites als museus… En definitiva, fins a trenta activitats diferents perquè infants i joves puguin gaudir de l’estiu d’una manera divertida i lúdica. La novetat de la 29ª edició és el Campus de Futbol Femení, impartit per l’Atlètic Club Amèrica.

 

Per als més petits, la programació engloba sortides a la muntanya, al parc de bombers o a la granja, sense oblidar les activitats tradicionals com els jocs aquàtics, els tallers de contes i titelles o els tallers de disfresses i maquillatge. Des del Comú també es recorda que les famílies que no poden fer front al cost d’aquesta activitat es poden acollir al Reglament d’exempcions de caràcter social.

 

Els Esports d’Estiu en xifres (dades mitjanes dels darrers cinc anys):

350.000 euros de pressupost

2.650 inscripcions

700 famílies

500 mitjana joves/infants d'Escaldes-Engordany

400 oferta places/semana

310 mitjana inscrits/setmana

130 monitors eventuals contractats (entre 65 i 67 torn)

41 euros preu activitat/setmana

31 euros preu dinar/setmana

20 mitjana dies inscripció/nen

11,45 hores de cobertura al dia (de les 08:45h a les 20:30h)

10 setmanes d'activitat