Inici / Joventut / Escaldes-Engordany celebrarà la 1ª Diada del Consell d’Infants

Escaldes-Engordany celebrarà la 1ª Diada del Consell d’Infants

Aquest dijous al matí la sala del consell de Comú ha acollit els representants de les quatre escoles de primària de la parròquia en el marc del Consell d’Infants. Durant la sessió, la cònsol major, Trini Marín i la consellera de joventut, Laura Lavado han donat resposta als compromisos de l’anterior Consell i han pres nota de les noves propostes.

Entre les resoltes, la cònsol major ha anunciat la celebració de la 1ª Diada del Consell d’Infants que tindrà lloc el proper dia 1 de juny a la parròquia. La Diada, que recull les idees dels alumnes de les escoles andorrana, francesa, espanyola i Sagrada Família, extretes d’una enquesta sobre la proposta d’“organitzar activitats culturals i de lleure pels infants i els seus pares”, pretén ser “una festa per a celebrar la participació, la democràcia, la llibertat d’expressió i en definitiva els drets dels infants”, tal i com ha expressat la cònsol major. El proper dissabte

10 de juny, el Prat del Roure acollirà de les 11h a la 13h tot tipus d’activitats i tallers per als infants i, a les 17:30h, tindrà lloc a la Plaça Coprínceps l’espectacle “Animat i balla” a càrrec de la companyia “Plàstics Animació”. La Diada del Consell d’Infants clourà a les 18:45h amb una xocolatada per a tothom.

Entre les noves propostes, els consellers d’infància han destacat la importància de mantenir la parròquia lliure de brutícia. En aquest sentit, s’ha aprovat dur a terme una sortida a la muntanya en la que els infants gravaran un vídeo per conscienciar a la població de la necessitat de mantenir la muntanya neta. Trini Marín ha celebrat la iniciativa dels infants i ha ofert el suport del departament de Joventut i de Medi Ambient per a la seva organització.

D’altra banda les demandes s’han centrat en la millora dels parcs lúdics i esportius. La cònsol major ha assegurat que moltes de les propostes dels infants són projectes amb els que ja està treballant el comú. Aquest és el cas del camp de futbol que properament canviarà la gespa artificial per una de nova o el del Prat del Roure on, en breu, es reemplaçaran pràcticament tots els jocs infantils que hi ha a la part superior, a la terrassa, per jocs més nous i atractius per als infants.

Els consellers, que representaven els centres escolars de la parròquia, han presentat un total de quatre propostes i totes elles han estat aprovades. La cònsol major ha agraït la implicació dels infants per contribuir a fer d’Escaldes-Engordany una parròquia capdavantera: “El Comú es bolca a construir un futur fonamentat en la qualitat de vida i el benestar dels infants i ciutadans.”

www.e-e.ad/joventut/
Facebook Joventutee o Espai Jovent
Twitter @Joventutee
Instagram @Joventutee
Youtube Joventutee