Inici / Esports / El FIBA 3x3 Europe Cup torna a Escaldes-Engordany amb seleccions de primer nivell

El FIBA 3x3 Europe Cup torna a Escaldes-Engordany amb seleccions de primer nivell

Escaldes-Engordany tornarà un any més a ser l’escenari del millor bàsquet 3x3 europeu els 24 i 25 de juny amb la celebració del segon Qualifier absolut, que comptarà amb 21 seleccions nacionals de 19 països diferents. En el torneig hi participaran 12 equips en categoria masculina i 9 en la femenina, entre els quals els vigents campions continentals; Eslovènia en la categoria masculina i Hongria en la femenina. També se sumen a la cita esportiva seleccions molt potents com Espanya i Rússia, en masculí i Itàlia i Turquia, en femení.

La competició es disputarà íntegrament a Escaldes-Engordany i constarà de quatre pistes mòbils: dues al Parc dels Turons, una a l'Illa Carlemany i una a la plaça Coprínceps. Aquesta última localització es transformarà, gràcies a una pista cedida per la FIBA per a tres temporades, en l’escenari central del campionat. Al voltant, s’instal·laran unes grades amb capacitat per a 450 persones i s’hi ubicarà una pantalla gegant.

Es jugarà una primera fase de lligueta de grups i una fase eliminatòria a partir dels 1/4 de final. Els cinc primers de cada categoria, es classificaran per a la fase final que es jugarà a Amsterdam. També es disputarà un concurs d’esmaixades, el dissabte 24 a les 20h a l'Illa Carlemany, que comptarà amb l'Arek Pribilsky, guanyador de la passada edició.

Aquest dilluns a la tarda ha tingut lloc la presentació oficial de l’esdeveniment a les pistes de 3x3 del Parc dels Turons. La cònsol major, Trini Marin, el conseller d’esports Jordi Vilanova, juntament amb el president de la Federació de Bàsquet, Manel Fernández, el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres i el director general de serveis centrals de VallBanc, Josep Anton Juste han rememorat l’èxit organitzatiu i de públic de la temporada passada i han pronosticat un gran torneig. A la cita d’aquest any, cal sumar-hi la recent proclamació del bàsquet 3x3 com a disciplina olímpica a Tòquio 2020, tal com va anunciar el Comité Olímpic internacional el passat 9 de juny.

Abans però, els equips més potents en aquesta modalitat de bàsquet s’enfrontaran al Principat i tornaran a situar Escaldes-Engordany com a referència del 3x3 en el mapa europeu.