Inici / Esports / Presentem la 18a edició de la Travessa 3 Parròquies

Presentem la 18a edició de la Travessa 3 Parròquies

Escaldes-Engordany serà el punt d’arribada de la divuitena edició de la travessa de les Tres Parròquies que organitzen els comuns d'Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes- Engordany el proper 25 de juny. L’organització proposa als participants tres itineraris diferents: un de 17,5 quilòmetres, un altre de 12 quilòmetres i un de familiar de 3,8 quilòmetres que compta d’una visita guiada cultural i floral. Els dos recorreguts més llargs prendran sortida a Certés i el curt, sortida i arribada a Escaldes-Engordany.

Aquest dimarts a la tarda s’ha presentat en roda de premsa la 18ª edició d’aquesta emblemàtica cursa popular de muntanya. El conseller d’esports, Jordi Vilanova i el responsable de l’organització Gaspar Pellicer han coincidit en què la proposta es troba plenament consolidada i que “és una de les travesses més populars de les valls.”

El traçat llarg, per a gent experimentada, pren sortida al poble de Certers i avança direcció a la collada de la Cau?lla passant per la serra de la Creu i Calm de Claror. Des de la cota més alta d'aquest itinerari, s’inicia la baixada cap a la collada de Boumort, Claror i Madriu pel bosc del Ròdol per arribar al Prat de Roure, a Escaldes-Engordany. El traçat mitjà, sortirà també de Certers en direcció a la collada de la Cau?lla. En aquest punt però, s’inicia la baixada passant pel camí que porta a la Font del Cuc, el camí de l'Avier, el camí de Prat Primer fins a tornar a Escaldes Engordany per la Plana i el Pont de la Tosca. Finalment, el circuit curt, per a tots els públics, pren sortida i arriba a Escaldes-Engordany. Aquest recorregut, pensat per a les famílies amb infants i gent gran, transcorre pel Rec de l'Obac en una sortida guiada cultural i floral.

Com ja es costum, tots els participants rebran un obsequi i podran gaudir del dinar de germanor. L'organització preveu l'assistència de prop 200 participants i les inscripcions ja poden fer-se a la web www.viulamuntanya.com.