Inici / Cultura / Els caramels de Jenkell envaeixen Vivand

Els caramels de Jenkell envaeixen Vivand

Aquest dimarts l'artista francesa Laurence Jenkell, acompanyada de la ministra de cultura, Olga Gelabert, i la cònsol major d'Escaldes-Esgordany, Trini Marin, ha presentat la seva mostra 'Sweet candies caramels', una exposició plena de color, present a l'ArtalRoc i a Vivand.

Els dolços de totes les formes, colors i materials són l'eix principal la mostra, que compta amb disset obres. Un dels trets més visibles de la mostra és la instal·lació de setze peces per l'avinguda Carlemany coneguts com a 'Bonbon drapeu', que prenen el color de diferents banderes. L'artista francesa destaca que els caramels provoquen que "tots els sentits entrin en funcionament".

Jenkell ha creat un dels caramels, de plexiglàs i de 2,5 metres d'alçada, especialment per l'exposició sota el nom 'Bonbon drapeu Andorre'. El Govern ha adquirit l'escultura per 15.000 euros, que passarà al fons escultòric del país. La ministra de Cultura ha destacat que la idea d'acollir aquesta exposició és "ensenyar la pluriculturitat d'Andorra a través de l'art". Segons Jenkell, "els caramels són quelcom que tothom coneix, per tot el món, sigui quina sigui l’edat i la nacionalitat", i els considera "el seu objecte d'estudi".

La cònsol major d'Escaldes-Esgordany s'ha mostrat orgullosa que les obres estiguin a Vivand. "És un projecte molt important per la parròquia i convidem a tot el país que hi vingui". Segons la mateixa artista, Andorra aconsegueix que "l'exposició acabi d'agafar tot l'encant que té".