Inici / Cultura / This is POP ART

This is POP ART

This is POP ART! reuneix obres dels artistes més destacats de l’art pop americà: Keith Haring, Robert Indiana, Roy Lichtenstein, i Robert Rauschenberg a més de diverses obres d’Andy Warhol, artista polièdric, mànager musical, cineasta, hipocondríac, habitual de les nits a l’Studio 54 i creador de The Factory.

Les obres exposades posen de manifest com qualsevol objecte de la vida quotidiana pot elevar-se a la categoria d’art i interpel·lar l’espectador perquè és qüestioni sobre el límit del món artístic i del món comercial.

L’art pop va ser un moviment artístic que va sacsejar l’art contemporani des de la dècada dels anys cinquanta del segle XX a Anglaterra i que va triomfar especialment als Estats Units. L’art pop va trencar amb l’expressionisme abstracte. Utilitzava imatges procedents de la publicitat i emprava la tècnica de la serigrafia per convertir estrelles del cinema i objectes quotidians en art.

Aquest corrent artístic va qüestionar el concepte tradicional de l’art: què és i què no és art? Una revolta basada en les idees dels dadaistes i surrealistes. L’art pop també va reflexionar, mitjançant l’ús de colors estridents, sobre la societat consumista i el capitalisme, a més es va apropiar de tècniques artístiques dels mitjans de comunicació massius com ara el còmic, la fotografia o el cartell publicitari; altres característiques de l’art pop van ser la bidimensionalitat, el dibuix nítid o l’ús del gran format.

Descarrega't el díptic aquí.

L’exposició es pot visitar des del 23 de juny al 23 de setembre, i entorn a la mostra hem preparat:

Visites nocturnes els dimecres 5 de juliol, 9 d’agost i 6 de setembre, a les 20.30 h i a les 22 h. Places limitades, reserva prèvia al tel. 802 255 o a centreart@e-e.ad.

- Xerrada Art pop d'Europa als Estats Units, a càrrec de Josep Maria Ubach, gestor cultural i conservador, i d’Ermengol Puig, professor de teoria de l’art, el dimecres 13 de setembre a les 20.30 h.

Visita taller per a escoles, esplais i casals d’estiu  

Dissabte d’art Andy Warhol i els seus companys, taller per a infants, dissabte 23 de setembre de les 10.30 a les 12.30 h, per a infants de 6 a 11 anys, 3 €, reserves al tel. 802 255 o acentreart@e-e.ad.

Horaris: Juliol i agost: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Diumenge de les 9.30 a les 13.30 h

Entrada gratuïta