1 / 10
1 / 10
1 / 10
1 / 10
1 / 10
1 / 10
1 / 10
1 / 10
1 / 10
1 / 10

La plaça Coprínceps s’omple d’amants del bàsquet

El bàsquet ha estat el protagonista a Escaldes-Engordany aquest cap de setmana. La parròquia ha acollit el millor bàsquet 3x3 europeu amb la celebració de la segona fase de classificació al torneig europeu de 3x3, el FIBA 3x3 Europe Cup. La competició ha comptat amb quatre pistes mòbils: dues al Parc dels Turons de l’art, una a l'Illa Carlemany i una a la plaça Coprínceps. Aquesta última localització s'ha convertit en l'escenari principal del campionat.


Al voltant de la plaça s'hi han instal·lat unes grades amb capacitat per a 450 persones que s'han omplert d'amants del bàsquet i curiosos al llarg del cap de setmana. La cònsol major, Trini Marín, ha destacat que la gent que no és aficionada d'aquest esport "ha gaudit molt igualment amb l'ambient que s'ha generat a la plaça, les terrasses han treballat molt i hi hagut molt moviment a la parròquia".

El públic ha gaudit dels partits entre 21 equips nacionals de 19 països diferents, 12 equips en la categoria masculina 9 en la femenina., entre els quals els vigents campions continentals; Eslovènia en la categoria masculina i Hongria en la femenina. Els cinc primers equips de cada categoria disputaran la fase final del torneig, que es disputarà a Amsterdam. 

A part dels enfrontaments 3x3, els espectadors van poder gaudir aquest passat dissabte al vespre de l'espectacle de les esmaixades. "L'Illa Carlemany i tota l'avinguda estava plena de gent i va ser un espectacle veure jugadors especialitzats en esmaixades", ha explicat Marín. 

La parròquia ja va acollir aquesta competició de la FIBA l'any passat i ho tornarà a fer el vinent. La cònsol major creu que l'edició d'enguany ha estat un èxit pel que fa l'afluència de públic i l'organització i espera "anar a més" en la propera edició. "Estem molt contents des del comú d'haver cregut en aquest esport", ha assegurat Marín.