1 / 13
1 / 13
1 / 13
1 / 13
1 / 13
1 / 13
1 / 13
1 / 13
1 / 13
1 / 13
1 / 13
1 / 13
1 / 13

Finalitzen les obres de renovació de serveis i embelliment de l’av. del Fener

Finalitzen les obres de renovació de serveis i embelliment de l’av. del Fener i els treballs han complert els terminis i els costos previstos.

L’avinguda del Fener ja està oberta a la circulació una vegada acabades les obres de serveis i embelliment. Els treballs, que van iniciar el passat mes de novembre, han costat 1.986.608,26€, dels quals 1.848.040,94€ ha assumit el Comú, 86.249,51€ Andorra Telecom i 52.317,81€ Capesa.

Entre les obres realitzades es troba la renovació de la xarxa d’aigua potable i de la xarxa separativa d’aigu?es pluvials i residuals, des del carrer Picó fins al carrer de la Unió. També, s’han soterrat les canalitzacions d’Andorra Telecom. Aquests treballs, que han comptat amb la col·laboració de FEDA, eren necessaris per tal de garantir-ne el seu correcte funcionament i durabilitat en el temps.

Tanmateix, el Comú ha aprofitat la realització d’aquests treballs de renovació per embellir tota l’avinguda i els carrers adjacents amb la substitució del tot el mobiliari urbà, l’enllumenat i l’arbrat, millorant així l’aspecte d’aquesta via que ha esdevingut una de les principals entrades a Escaldes-Engordany.

En aquest sentit, s’han eixamplat les voravies de l’avinguda del Fener així com les dels carrers perpendiculars, millorant els accessos per a les persones amb mobilitat reduïda i deixant 3,4 metres d’amplada de vial. També s’han col·locat 60 arbres autòctons i 3 oliveres, 36 fanals LED, contenidors de reciclatge soterrats, bancs, papereres, expenedors de bosses per a excrements de gossos i semàfors a la part alta per millorar l’accés dels veïns, tant si accedeixen des d’Andorra la Vella com des del carrer de l’Obac.

També s’ha decorat l’avinguda amb uns seients de cautxú recilcat de color taronja, dissenyats per la marca catalana de mobiliari urbà Durbanis i s’han pavimentat els accessos dels carrers perpendiculars recuperant els antics adoquins de la casa Roda per marcar el canvi de carrer.

D’altra banda, s’ha construït un parc infantil d’uns 200 m2, on s’hi ha ubicat arbres, bancs, un gronxador, dos motlles, un sorral i una font d‘aigua.

La inauguració de l’avinguda també coincideix amb l’obertura del nou aparcament de les Bordes de Cal Prat, situat a la confluència amb el carrer de la Unió. El nou aparcament compta amb 25 places per a turismes, una reservada a persones amb mobilitat reduïda.

Els treballs s’han dut a terme en quatre fases d’obra amb la voluntat d’ interferir el mínim possible en el dia a dia dels ciutadans i en l’activitat dels comerciants, hotelers, restauradors i empreses de la zona. Així doncs, el Comú ha vetllat per garantir en tot moment la circulació de vehicles durant l’execució dels treballs. Els treballs s’han aturat durant els períodes de major afluència de visitants, com el pont de la Puríssima i les festes de Nadal. També es van aturar 15 dies a causa de l’acumulació de neu .

Properament, el Comú iniciarà els treballs de prolongació del carrer de Sant Antoni, perpendicular a l’avinguda del Fener. Es tracta d’un vial d’uns 100 metres que tindrà doble sentit i permetrà entrar a la parròquia des de la carretera de l’Obac i a la inversa. Així, l’avinguda del Fener, juntament amb el proper vial de Sant Antoni, formaran una de les arteries principals que permetrà dotar la parròquia d’un nou accés i descongestionar el trànsit del carrer de la Unió, un dels més transitats del país.

 

Dades tècniques:

Arquitecte: Marc Monegal

Enginyer d’instal· lacions: Bernabé Rodriguez

Coordinadors: Departament d’Urbanisme del Comú d’Escaldes-Engordany

Constructora: T.P Unitas

Cost de l’obra: 1.986.608,26 € (igi inclòs)

Durada dels treballs: 7 mesos (sense comptar festius i dies neu)

Col· laboradors a l’obra: Capesa i Andorra Telecom

Carrers afectats: C/ Sant Antoni, C/ Isabel Sandy, C/ Ciutat de Sabadell, C/ Enric Graner, C/ Picó