1 / 5
1 / 5
1 / 5
1 / 5
1 / 5

Escaldes-Engordany aprova l’acord institucional

El Comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat l’acord institucional previ entre els grups parlamentaris, el Govern i les corporacions en la sessió de Consell que ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda. L’acord inclou tres punts negociats en les reunions tripartides i pels quals les parts implicades es comprometen a treballar legislativament en un futur; les escoles bressol, els serveis d’infància, adolescència i joventut i l’exempció de determinades taxes als organismes autònoms, quan presten serveis públics.

Entre els acords presos a la sessió de Consell de Comú d’avui també destaca l’aprovació provisional del Pla d’Ordenació i Urbanisme de la Parròquia d’Escaldes-Engordany. Es conforma una revisió profunda i més acurada del POUPEE amb l’objectiu de determinar les línies bàsiques d’un creixement urbanístic ordenat i sostenible de la parròquia tenint-ne en compte les seves particularitats demogràfiques, un factor clau per determinar els equipaments públics de futur així com l’ús dels recursos naturals.

En la mateix ple, s’ha aprovat la proposta d’acord per a l’arrendament de dues parcel·les de 378 m2 i 985 m2 per a destinar-les a aparcament públic. Els dos contractes d’arrendament entre els propietaris i el Comú permetran adequar un pàrquing exterior amb capacitat per a 50 vehicles i amb un accés rodat per l’avinguda de les Escoles. Amb el lloguer d’aquest espai, la corporació respon a la voluntat política de proporcionar places d’aparcament en zones de més afluència com és el perímetre de l’avinguda de les Escoles i del Pessebre. En el marc del projecte, el Comú estudiarà la possibilitat d’instal·lar un ascensor i unes escales que permetin als vianants accedir des de l’aparcament a l’avinguda del Pessebre.

Per a més informació sobre el POUPEE 2017