Inici / Cultura / La 4a edició del Pessebre Vivent estrena direcció

La 4a edició del Pessebre Vivent estrena direcció

 

El Comú d’Escaldes-Engordany ha presentat aquest dimecres a la tarda la quarta edició del Pessebre Vivent que enguany se celebrarà els dies 16 i 17 de desembre. Una de les principals novetats d’aquesta edició, tal com ha explicat el conseller de Cultura, Salomó Benchluch, és el canvi de direcció artística que serà a càrrec l’Ester Nadal i Boris Cartes i l’encarregat de musicar les representacions serà Lluís Cartes.

Nadal ha explicat els motius que l’han portat a agafar les regnes del Pessebre Vivent “Escaldes és el meu poble” i ha recordat la vinculació dels seus pares a la parròquia; des de la salutació que li va dedicar el poeta català Salvador Espriu al seu pare quan era cònsol menor, fins al fet que la seva mare va apadrinar una de les tres campanes de l’església de Sant Pere Màrtir batejada com a Jacoba. L’actriu també ha destacat que “quan un es llança en aquesta aventura d’amor ho ha de fer acompanyada dels millors” referint-se a l’ajudant de direcció Boris Cartes i al músic Lluís Cartes. Respecte a les novetats que es podran veure a la quarta edició del Pessebre Vivent, Nadal ha explicat que es continuaran basant en el guió original d’Esteve Albert i en els canvis que va introduir Irina Robles. No obstant, tant Nadal com Cartes han coincidit en assegurar que “el principal personatge que s’incorporarà aquest any és l’espai sonor”.

Els assajos del Pessebre Vivent començaran el proper 20 d’octubre a la sala del Prat del Roure amb una primer lectura a càrrec dels adults i els menors de 16 anys s’incorporaran a l’assaig a partir del 18 de novembre. Totes les persones que vulguin tenir més informació de com prendre part del repartiment poden adreçar-se al departament de Cultura del Comú. La participació s’espera que sigui de 40 adults i 20 menors amb paper, 10 figurants adults i 10 figurants menors d’edat. L’Esbart Santa Anna també actuarà al Pessebre Vivent, així com els alumnes de l’Escola de música del Comú.

Com en les darreres edicions, el preu de la entrada serà de tres euros i quan surtin a la venda es podran adquirir al Servei de Tràmits del Comú i a l’Oficina de Turisme de la plaça Santa Anna. Les representacions seran el dissabte 16 de desembre a les 20.30 i a les 22h. i el diumenge 17 de desembre a les 19.30 i a les 21h. L’escenari serà el mateix que en les darreres edicions: la part alta de la parròquia.

Recordar que l’any 2014 el Comú d’Escaldes-Engordany va recuperar, en el marc del centenari del naixement d’Esteve Albert, el Pessebre Vivent.