Inici / Comunicació / Comencen les obres de les piscines i el gimnàs comunal

Comencen les obres de les piscines i el gimnàs comunal

A principis del mes d'octubre es va iniciar la reforma de les piscines i el gimnàs comunal. Les obres, que tenen un cost d’1.749.677 euros, està previst durin 18 mesos.

Després d’anys de funcionament, la instal·lació de la parròquia amb més usuaris (60.000 entrades l’any) s’enfronta a una reforma integral amb l’objectiu d’augmentar l’eficiència energètica reduint-ne els consums, millorant la oferta i la qualitat del servei. Sota aquestes premisses, les instal·lacions patiran una intervenció integral amb la col·locació d’un nou sostre d’aïllament tèrmic, la renovació de tota la il·luminació mitjançant leds, que permetrà un estalvi del 75 per cent, la instal·lació d’una caldera nova i tecnològicament més avançada que proporcionarà una disminució del 25 per cent en el consum de gasoil. També es durà a terme una millora en l’ús de l’aigua termal o la climatització de tot el centre, entre d’altres.

En quant a la distribució de les instal·lacions, un dels factors que s’han tingut en compte és el perfil dels usuaris, perquè prop del 70 per cent són escolars que fan ús de les piscines. Per tant, la reforma no només contribueix en la vessant esportiva, sinó també en la social i educativa. Una de les novetats més significatives serà la creació de dos vestidors exclusius per a nens i nenes i un vestidor mixt, pensat per als infants que venen acompanyats per un familiar que no és el mateix que els ve a recollir i per als usuaris i monitors de l’Escola Especialitzada de Meritxell. A la vegada, els vestidors d’homes i dones s’amplien gràcies a l’eliminació dels jacuzzis que seran substituïts per dutxes escoceses.

Sense deixar de banda la distribució dels espais, els usuaris de les piscines i gimnàs comunal es trobaran amb més novetats com l’ampliació del gimnàs que s’equiparà amb màquines multifuncionals, ordenant millor l’espai. També s’ha previst una nova sala per ampliar les classes de fitness o donar resposta a un possible augment de la demanda.

Altres aspectes que contribuiran a la millora del funcionament serà la monitorització del totes les instal·lacions que permetrà saber en tot moment quants usuaris es troben a les instal·lacions. De la mateixa manera, només hi haurà un sol accés per socis i no socis proporcionant un major control.

Alternatives per als usuaris

Respecte a l’afectació dels usuaris, aquesta setmana també s’han iniciat les classes d’aquagym a Caldea, on també s’està habilitant una sala per poder fer les classes d’spinning. També s'ha sol·licitat al Lycée Compte de Foix la seva col·laboració per acollir temporalment el club de natació d’Escaldes-Engordany. D’altra banda, el ministeri d’Educació s’ha fet càrrec d’oferir el servei de piscina a totes les escoles de la parròquia.

Ampliar l’oferta d’abonaments

Aprofitant les obres de les piscines i gimnàs comunal, des del departament d’Esports també s’està treballant per ampliar l’oferta d’abonaments, tenint en compte l’experiència dels darrers anys. D’aquesta manera, s’oferirà una abonament aquàtic que donarà només accés a la piscina, en tant, que molts usuaris agafaven l’abonament complert i només utilitzaven la piscina. També es podrà optar per un abonament reduït, pensat especialment per atraure persones en horaris de poca afluència i que donarà accés a totes les instal·lacions.